Epiloog in stijl

foto Robert Janzen

De slotronde in de hoofdklasse B sluit naadloos aan op hetgeen zich in de voorafgaande 25 speeldagen heeft afgespeeld. Niet één duel van de zeven die zondag op het programma staan, heeft geen betekenis meer. Het ontwijken van degradatie, play-downs, play-offs; elke ontmoeting heeft een verhaal. Dat van Blauw Geel’38/OW is het meest bizar. Bij winst zijn de Veghelaren veilig en ligt mogelijk zelfs deelname aan de promotieduels in het verschiet. Bij verlies wacht mogelijkerwijs een beslissingsduel om een enkele reis eerste klasse te voorkomen. Zelfs een drieluik is in dit verband nog een optie.

Voor de goede orde: met betrekking tot rechtstreekse degradatie telt het doelsaldo niet. Wat betreft de nacompetitie wèl. De diverse scenario’s zijn bekend bij Maarten van Vugt, maar de coach van Blauw Geel wil zich maar op één punt focussen. “Als wij bij OJC winnen, zijn wij veilig. Met andere woorden, we hebben het nu voor het eerst in eigen hand. Daarvoor moeten we alles geven wat we hebben. Zondag tegen UNA gaf die instelling de doorslag.” In Rosmalen wacht Blauw Geel opnieuw een tegenstander die niets meer te halen heeft. “Nee, maar zij willen toch met een goed gevoel die play-offs in. Het wordt weer reuze spannend.”

Voor UDI’19 ook, maar dan anders. Eén puntje uit de laatste drie duels en toch nog vanuit pole position vertrekken in de strijd om de derde periodetitel. Een prijs die blijkbaar voor de Udenaren bestemd is. Want afsluiten met een thuiswedstrijd tegen degradant Schijndel, veel beter kun je het niet treffen. “Het is geen kwestie van niet willen”, verklaart coach Chris van den Dungen de vette 5-3 oorvijg bij Juliana’31. “Vroeger hadden wij bij FC Den Bosch Piet Kamps in het veld staan. Als je ook maar dreigde om één stap niet te zetten, schold hij je helemaal verrot. Iemand die de boel aanstuurt en corrigeert, die anticipeert op de gebeurtenissen in het veld. Die missen wij en wij niet alleen. Ik denk dat de meeste teams om zulke types verlegen zitten.” Vanavond (dinsdagavond) laat Van den Dungen de basisspelers in een oefenpotje met OSS’20 één helft spelen. “Hard trainen heeft nu geen zin. Vanaf donderdag zetten we de boel weer op scherp richting Schijndel.” UDI, Blauw Geel, Dongen en Deurne staan puntgelijk in periode drie. De eerste twee hebben een doelsaldo van plus vier, Dongen (uit tegen Meerssen) plus twee en Deurne ‘nul’.


Be Sociable, Share!