En weer ‘n stap dichter

De blessuretijd liep al richting de vijf minuten. Roel van de Sande ging maar weer voor de crossbal omdat de ruimtes steevast aan de zijkanten lagen. Invaller Chaly Jones (foto) schatte de pass op waarde in. Omdat Baronie-doelman Guido Van Sant op de lijn bleef staan, kreeg de oude rot de kans om de bal te controleren. Beheerst trof hij vervolgens doel: 0-1 voor koploper FC Oss. Op basis van de hele wedstrijd verdiend, hoewel Baronie heftig en tactisch gehaaid verzet bood. “Nul-nul was een klap geweest”, bekende verdediger Van de Sande.

Mede dankzij ‘die rooie’ kwam het zover niet. “Heel de week hebben we ons voorbereid op wat ons te wachten zou komen te staan. Voor rust en in de laatste fase vond ik ons overtuigend en initiatiefrijk spelen. Als we er in het begin eentje hadden ingeprikt, hadden we ons een hoop moeite en stress bespaard. In de loop van de tweede helft zag ik links en rechts wat kopjes gaan hangen bij ons. Het geloof ebde toen weg, maar in de eindfase pakten we het toch weer op. Dit is echt een heel belangrijke overwinning”, stelde de linksback.

“Als we volgende week winnen zijn we kampioen”, verzekerde Emrullah Güvenc. De kleine spelbepaler was bij zowat elke gevaarlijke Osse aanval betrokken. Maar ook hij kon de trekker niet doeltreffend overhalen. “Ik had er een stuk of drie, vier kunnen maken”, zei Güvenc, die in de hectische slotfase een gele kaart ontving. “Ben ik tegen Haaglandia geschorst?” Nee, wist assistent-coach Klaas Wels. Het zou zomaar kunnen zijn dat Güvenc aan zijn laatste duels voor Oss bezig is. Vanuit Turkije lonkt nadrukkelijke belangstelling. “Ik begrijp hem wel”, zei Dirk Heesen. “Er is nog veel onduidelijkheid en de tijd tikt weg.” De voetbalbond helpt Oss ook niet echt mee. De deadline voor zaterdagclubs die – eventueel – in aanmerking zouden willen komen voor promotie naar de Jupiler League is met twee weken verlengd tot 15 april.

Voor Baronie is weinig onduidelijk. Officieel staat degradatie nog niet vast, maar dat gaat niet lang meer duren. Dat de Bredanaars in ieder geval met opgeheven hoofd een stap terug willen doen, etaleerden ze ook in het duel met de lijstaanvoerder. “Tactisch had de trainer het goed neergezet. Meer dan we vandaag brachten heeft Baronie niet in huis. Nee, als je iedere week zo moet spelen, word je daar als voetballer niet vrolijk van. Ik zou er bij Oss wel tussen willen lopen, hoor”, gaf Mathijs Hage met een knipoog zijn hunkering naar een potje voetbal op de helft van de tegenstander aan.

 

 

 

Be Sociable, Share!