En nu het vervolg

Overwinningen zijn altijd lekker, maar bij Venray was de 0-1 bij Meerssen na een mindere periode meer dan welkom. “Omdat we verzuimden verder uit te lopen, bleef het door die marge spannend tot op het einde. Niettemin een verdiende winst. Er wordt continue keihard gewerkt en we zijn inmiddels weer compleet aan het raken”, zegt Bert Ruijsch met een verwijzing naar een verwachte structurele resultaatsverbetering.

In de schaduw van de hoofdmacht zit er bij Venray veel talent aan te komen. Die spelers – indien de omstandigheden daartoe aanleiding geven – inpassen in een team dat haar draai nog niet echt heeft gevonden, verdient nooit de voorkeur. “Daarom is het belangrijk dat we geen onnodige kaarten oplopen, zoals aanvankelijk wel het geval was. Inmiddels is het elftal waarmee we in de voorbereiding zo aardig voetbalden weer nagenoeg intact. En dat zie je dan terug in het resultaat”, zegt Bas Smulders, met een rake vrije trap de matchwinner in Zuid-Limburg.

Boost

Die eraan toevoegt dat het nog niet helemaal je van het was. “Ik vond Meerssen niet best, maar we lieten na de tweede en derde goal binnen te leggen. Waardoor je tot het einde moet vrezen voor een bal die eventueel verkeerd zou kunnen vallen. Niettemin was het weer eens een ouderwets gezellige terugreis en heeft het vertrouwen een boost gekregen. Je zag bij sommigen toch een beetje twijfel ontstaan. Bij mijzelf niet zo zeer, nee. Maar ik had wel een paar niet echt geweldige weken achter de rug, dat wel. Een reeks met positieve resultaten is nu de volgende stap die we moeten maken. Dan zetten we automatisch koers richting die top drie tot vijf, daar waar we met zijn allen naartoe willen.” En wordt het in het verlengde daarvan makkelijker om de aanstormende jeugd met beleid en dus doelgericht te laten ruiken aan het grotere werk.

Be Sociable, Share!