En daar was hij weer…

Inderdaad, in de voetballerij weet je het nooit. Waar Jan Kilkens in december vanwege ‘verschil van inzicht’ zijn contract inleverde bij Dijkse Boys, staat de coach een maand later weer voor de groep van de hoofdklasser. Alsof hij terug is van een verlengd Kerstreces. “Niet echt verassend, vind ik. Ik heb in die periode contact gehouden met de spelers en wist van de situatie.” Die luidde dat de club er niet in slaagde om een geschikte opvolger te vinden.

Met de herstart van de competitie op het netvlies drong de leiding van Dijkse Boys vorige week aan op een gesprek met Kilkens en dat leidde uiteindelijk tot een verzoening. “De plooien zijn gladgestreken”, aldus Kilkens, die zich net als de club (nog steeds) niet wil uitlaten over wat die nu werkelijk waren. “Ze hadden in ieder geval niets met de spelers te maken. Dat blijkt ook uit het feit dat zij mij graag terug wilden.”

Zonder dat Kilkens de redenen als zodanig benoemt, wrong de schoen bij de coach met name over de realiteitszin bij sommige bestuurders. “Vanuit het verleden zijn ze bij Dijkse Boys gewend om de prijzen te spelen. Met geld werden spelers gehaald en op een of andere manier kwam het wel goed. Dat is niet meer. Die omslag in denken kost blijkbaar moeite. Dijkse Boys moet in feite weer vanaf nul opgebouwd worden. Dat vergt echter tijd. Ik ga er nog steeds vanuit dat we ons kunnen handhaven. Maar stel dat dit niet lukt, iets waar je gezien de omstandigheden ook rekening mee dient te houden. Wat is er dan mis mee om in de eerste klasse verder te bouwen aan een jong team met veel potentie?”

Anouar Boukhari

De fitheid en beschikbaarheid van de spelers kan volgens Kilkens weleens het grootste struikelblok vormen. “Na die puntenaftrek, waarover ik beter mijn mond kan houden omdat dit alleen maar reacties zou veroorzaken, is de kloof met de positie die recht geeft op beslissingsduels zes punten. Geen onhaalbare kaart, maar dan moeten we wel compleet zijn. De gehele achterhoede staat op scherp. En zondag stond ik met slechts negen spelers op het trainingsveld. Zoals de situatie nu is moet ik tegen Blauw Geel’38 wellicht een beroep doen op een paar A-junioren”, verzucht Kilkens, die de nieuwkomers Romario Kortzorg en Anouar Boukhari (Leonidas) zonder opgaaf van reden niet zag verschijnen op het trainingsveld. “Het is een jonge groep met een gebruiksaanwijzing. Ja, die heeft de club op zich eigenlijk ook wel. Een aparte club, zonder meer. Maar wel eentje waarvoor ik ook zomaar zes jaar zou kunnen werken, zoals bij vorige verenigingen. Zolang er maar geen mensen van het padje raken als het prestatief even wat minder gaat.”

Be Sociable, Share!