Emotie en ratio

Gegeven de omstandigheden acht Mark van Sonsbeek het wellicht raadzaam om zondag het duel tussen Deurne en Schijndel/VITAM Catering ergens vanuit een hoekje te bekijken. De huidige technisch manager van Schijndel wordt na de zomerstop immers hoofdtrainer van Deurne. “Een speciaal tintje heeft dit duel voor mij, dat mag je wel stellen. Wat ik ook over deze wedstrijd zeg of zal zeggen, je kunt het nooit goed doen. Tegen beter weten in zou ik  willen dat zowel Deurne als Schijndel drie punten konden beschrijven.”

Beide teams zitten dringend verlegen om punten, met name Deurne. “Maar Schijndel ook, hoor. Al is het alleen maar om het moraal op te krikken. Het komt hard aan als je in een seizoen in acht van de tien duels het gevoel hebt dat er iets in zit, maar uiteindelijk vaak met lege handen staat.” Natuurlijk wil Van Sonsbeek straks het liefst voor de groep staan van een hoofdklasser. Logisch dus dat emotie en ratio om voorrang strijden in zijn bovenkamer. “Sec gesteld ben ik in dienst van Schijndel. Daar ligt de hoogste prioriteit. Daarom ben ik blij dat Mark Schenning – die ik voor dit niveau overigens een kanjer vind – heeft bijgetekend. Nu kunnen we aan de slag met de groep voor volgend seizoen. Ik heb daar een positief gevoel over. Ik wil echt iets wegzetten. Een selectie waarmee Schijndel en Schenning verder kunnen.”

Belangenverstrengeling loert om de hoek. Van Sonsbeek bezweert dat daarvan absoluut geen sprake is en zal zijn. “Schijndel wil dat minstens 80% van de spelers uit de regio komt en in Deurne hanteren ze min of meer dezelfde visie. Je kunt er allerlei theorieën op los laten, maar geloof me, dit bijt elkaar echt niet. Nog even afgezien van het feit dat ik zoiets uit ethisch oogpunt gewoonweg niet kan maken. Wekelijks word ik door Deurne op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Ik heb begrepen dat er niet veel mutaties verwacht worden. Is vanuit mijn perspectief ook niet nodig. Ze staan nu laag, maar kunnen in potentie veel beter. Met vrijwel deze hele groep is Deurne nog niet zo heel lang geleden tenslotte ook kampioen geworden. Bart van Schijndel naar Gemert? Die overgang heb ik niet bevestigd gekregen. Dus dan is dat wat mij betreft niet meer dan een gerucht.”

 

 

Be Sociable, Share!