‘Elkaar afzeiken heeft geen zin’

Voor de buitenwacht is het doek gevallen voor Baronie, maar de directe betrokkenen weigeren dat dundoek nu al te gooien. “Zondag bij FC Hilversum wordt cruciaal”, vindt Sjoerd Schrier. Maar dat was het voor Baronie tegen Quick’20 ook. Door een paar persoonlijke fouten ging dat duel met 2-3 verloren, waardoor degradatie steeds nadrukkelijker doemt voor de Bredanaars. Schrier zelf trekt het boetekleed aan. “Ik had dat ene kopduel vlak voor tijd nooit mogen verliezen. Foutjes maken in deze klasse betekent vrijwel onherroepelijk kassa. De reacties? Je zegt elkaar een keer de waarheid en daarmee is de kous af. Het heeft geen nut om elkaar af te branden of af te zeiken. Daar wordt niemand beter van.”

De nederlaag kwam hard aan in Breda, temeer omdat de ploeg na de winterstop in voetballend opzicht aantoonbare progressie geshowd had. “We spelen sinds een maand met meer durf en met meer initiatief. Echt, de teamspirit is dik in orde. Wij weten dat we een blok moeten vormen. Tijdens de trainingen ligt daar het accent ook op. Wij hebben geen spelers die er individueel bovenuit steken. En dan is het jammer dat we door die lullige momenten de boot in gaan. Hoewel ik moet toegeven dat het niveau tegen Quick niet was zoals gedurende de laatste weken.”

En nu? “Geloof blijven houden. Een ploeg als VVSB krijgen we bijvoorbeeld nog twee keer. Eigenlijk hebben we een reeks overwinningen achter elkaar nodig. Het wordt lastig, daar hoeven we niet moeilijk over te doen.” Topklasse of hoofdklasse, Sjoerd Schrier speelt ook volgend seizoen bij Baronie. “Ondanks de resultaten voel ik me goed bij deze club. Ik heb ook een bewuste keuze gemaakt met het oog op mijn maatschappelijke carrière. Ik start bij mijn werkgever met een opleiding en alles bij elkaar opgeteld, vond ik het beter om lekker bij Baronie te blijven. In de praktijk is dat een combinatie die werkt en dat is me ook wat waard.”

Be Sociable, Share!