‘Eindelijk, veldgoals!’

foto Jeffrey Oomens

Dongen is Fatih Kamaci. Hij is zelf de laatste die dat zou beweren, maar de tegenstanders anticiperen na het sterke debuutseizoen in de Hoofdklasse van Dongen aan de hand van de spelbepaler wel als zodanig. “Overal waar je komt, hoor je je naam vallen. Maar het hoeft natuurlijk niet alleen van mij te komen. Kan ook niet”, zegt Kamaci, voor wie één last alvast van zijn schouders is gevallen.

“Soms heb je van die dagen, hè”, reageert Kamaci op de vier doelpunten die hij zondag maakte bij Dijkse Boys (1-6). “Eindelijk een veldgoal, dacht ik na het eerste doelpunt. Dat was alweer een tijd geleden. Ik scoorde een paar keer vanaf de stip en had een hoop assists, maar als aanvallende middenvelder moet je ook reguliere doelpunten maken, vind ik. Nu heb ik er ineens drie! Die doen wonderen. Zo voelt het in ieder geval wel.”

De druk is groot, bekent hij. “Tegenstanders stellen zich in op ons, op mij. Op zich geen probleem, als het team daarop antwoordt tenminste. Als ik twee spelers in mijn nek heb, staat ergens anders een speler van ons vrij, begrijp je? En als mijn teamgenoten meer aandacht opeisen, komt er in vervolg daarop vanzelf ook weer wat ruimte voor mij. Gelukkig zit er wat dat betreft een stijgende lijn in. Het begint te komen.”

Mits

De beginfase in Helmond deed niet vermoeden dat Dongen als eerste achtervolger van koploper Gemert het weekend zou afsluiten. “Het was een rare wedstrijd. Emiel Akkermans, die het trouwens uitstekend doet als vervanger van Timen Beijes, hield ons toen op de been door onder andere een strafschop te stoppen. Toen wij nadien scoorden, zakte Dijkse Boys in elkaar. Daar lopen een paar prima spelers, maar het is geen team. Ze scholden elkaar verrot”, aldus Kamaci, die in december vader hoopt te worden. “Een spannende tijd.” Niet alleen in de privésfeer. Zijn contract met Dongen loopt af en de intentie is om langer met elkaar door te gaan. Met nog altijd die ene mits. “Ik heb dat contract bij een profclub nog steeds in mijn achterhoofd.  Ik weet dat ik het in me heb. De trainer zegt dat ik gevolgd wordt en dat het goed komt.”

Be Sociable, Share!