Einde tijdperk definitief of …?

Naar verwachting – want volgens hem toegezegd – als basisspeler speelt verdediger Fred van Schaik (32) zondag zijn laatste wedstrijd voor OJC Rosmalen. Na 13 seizoenen en bijna 350 duels in de top van het amateurvoetbal. Mogelijk komt de Herpenaar zijn oude club straks weer tegen. Als speler van HVCH. “Ik ben in gesprek. Hoogstwaarschijnlijk volgende week wordt duidelijk of het inderdaad mogelijk is.”

Dat hangt met name af van het feit of gymdocent Van Schaik de vrijdag als roostervrije dag ingeschaald kan krijgen. “Dat is momenteel donderdag en dan ben ik in de praktijk toch half en half meer met het voetbal bezig dan met mijn gezin. En aangezien de zondagen daar ook al in het teken van staan… Op technisch vlak ben ik akkoord met HVCH. Als het doorgaat, is het de bedoeling dat ik centraal kom te spelen. Vanuit die positie kan ik mijn ervaring het best overbrengen”, stelt de in Heesch werkzame leraar. “Doordat ik veel jeugd van de club ken, had ik al een binding met HVCH.”

Hoofdklasse C

Mocht de deal met HVCH niet plaatsvinden, dan stopt Van Schaik met voetballen. “Zoals ik er nu tegenaan kijk, zie ik het niet zitten om in een lager elftal te spelen. Ook niet bij een vierdeklasser of zo. Dan moet je om te beginnen toch weer twee keer trainen. Nee, het wordt HVCH of niks. Stel dat HVCH hoofdklasser wordt, dan bestaat inderdaad de kans op een indeling in de Hoofdklasse C. Niet tof, maar dat gegeven mocht ik niet laten meewegen. Zou ook niet fair zijn richting de club, want die indelingen worden pas eind juni bekend gemaakt.”

Aan het tijdperk OJC komt sowieso een einde. “De leiding wil de verjonging verder doorvoeren en daar is wat voor te zeggen. Hoewel nu met Scheepens, Kromodikoro en mij wel in één keer een brok ervaring wegvalt. Wat mij persoonlijk betreft jammer dat ik het tijdstip van stoppen niet zelf heb kunnen bepalen. Dat heb ik namelijk wel altijd in mijn achterhoofd gehad.”

Be Sociable, Share!