Einde lijkt nabij, of…?

Roel Willemse DongenEigenlijk was Roel Willemse vanwege heupproblemen allang gestopt. Medio 2011 volgde de nu 33-jarige aanvaller zijn hart en waagde toch nog een poging. En wat bleek? Het ging! Natuurlijk moest Willemse hard werken om op hoofdklassenniveau aan te pikken, maar uiteindelijk had hij tot voor kort een fundamentele inbreng bij Dongen. Inmiddels lijkt het sportieve einde echter in zicht. “Dit seizoen zal sowieso lastig worden.”

Liefhebber als Willemse is, houdt de boomlange spits van origine toch nog een slagje om de arm. Het woord definitief krijgt hij (nog) niet over de lippen. “In december signaleerde ik ineens vocht in mijn knie. Da’s meestal geen goed teken. Toen dat vocht niet weg trok, heb ik begin januari een scan laten maken. Ik wist uit eerdere onderzoeken al dat het kraakbeen beschadigd was, dus dat was geen verrassing. Wel werd geconstateerd dat het kraakbeen op drie plaatsen slechter was geworden. Vandaar ook dat vocht. Er werd geadviseerd de tijd even zijn werk te laten doen. Eind januari – toen het vocht was weggetrokken – ben ik voorzichtig weer wat gaan doen op het veld. Helaas kwam het vocht weer terug.”

Met fitness houdt Willemse momenteel zijn conditie zo goed en zo kwaad als het kan op peil. “En in de dagelijkse praktijk vormt de knie geen belemmering. Gelukkig maar, want ik heb een drukke baan. Momenteel vanwege een cursus die ik volg zelfs extreem druk. Als ik fit was geweest, zou het momenteel inderdaad de vraag zijn geweest of ik alle trainingen had kunnen bijwonen. Maar goed, ik ga het binnenkort toch maar weer ’n keer proberen op het veld. En als de reactie hetzelfde is, zal ik conclusies moeten trekken. Ik heb nadat ik in 2011 weer ben begonnen altijd gezegd dat ik lekker bezig wilde zijn met voetballen, zolang mijn lichaam het zou toelaten. Het zou kunnen dat het keerpunt is aangebroken, ja. Doorgaan als de knie reacties blijft vertonen, zou niet slim zijn.”

Latere zorg

“Gelukkig heb in de eerste seizoenshelft mijn bijdrage kunnen leveren. Want door de afwezigheid van Jeroen Nagel en lange tijd ook Rik Vermeulen was er geen andere spits beschikbaar. Ja, ik probeer ook in deze dagen zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de club, zeker bij de wedstrijden. Voel me tenslotte verbonden met de groep. De kans dat ik dit seizoen nog in actie kom, acht ik klein. Eer ik weer helemaal fit ben… Dat duurt gezien mijn leeftijd al langer dan gewenst, los van het feit of ik binnenkort überhaupt zou kunnen beginnen. Bovendien, dan is de competitie al bijna afgelopen. Wat er daarna gebeurt? Heb op dit moment werkelijk geen idee. Dat is voor latere zorg.” En wie weet…

 

Be Sociable, Share!