Eerste divisie of eerste klasse?

Het is the day after the night before. Het is niet zo moeilijk om in te schatten hoe het is met Ruud van den Dungen na de degradatie met De Valk. Het uit zijn mond opgetekende bekende drieletterig scheldwoord laat aan duidelijkheid niets te wensen over. “Wie had dat gedacht na die overwinning op Venray?”, verwijst de topscorer naar eind februari, toen De Valk voor het laatst een wedstrijd won.

Deelname aan de play-offs om promotie leek een zekerheidje. Nog een paar extra wedstrijdjes winnen om helemaal veilig te zijn en dan preparen op het ongedwongen toetje. Dat leek na die 26e februari het perspectief voor de Valkenswaarders. Dus niet. Trainer tussentijds weg, fricties en blessures in de spelersgroep en vooral heel weinig punten. Twee in tien duels om precies te zijn. “Per saldo moet je concluderen dat we het niet verdienden. Kwalitatief was het niet goed genoeg, door wat voor redenen dan ook.”

Dat was min of meer ook het geval in de tweekamp met Someren. “Wat overigens een lastig te bespelen ploeg is. Stug en goed georganiseerd. Als zij het redden, gaat zich daar menig hoofdklasser straks de tanden op stuk bijten”, verwacht Van den Dungen, die een dezer dagen een contractaanbieding van FC Oss tegemoet kan zien. “Ik heb twee keer met ze gesproken. Als je 22 bent en je krijgt alsnog de kans op een contract bij een betaald voetbalclub, dan zou je die kans eigenlijk moeten aangrijpen. Toch wil ik alles nog een keer op een rijtje zetten. En dat valt nu even niet mee. Moet deze klap echt verwerken.”

Illusie

Als het avontuur in Oss geen doorgang vindt, zal Van den Dungen vermoedelijk bij De Valk blijven. “Hoewel ik lang geroepen heb dat ik niet in de eerste klasse wil voetballen. Maar of ik nou blijf of niet, De Valk moet dadelijk durven uitspreken dat het volgend seizoen voor promotie gaat. Ik denk dat de nieuwe selectie namelijk sterker is dan de huidige. Ja, ook zonder mij. Kijk, ik heb er dit seizoen 23 gemaakt en dat is veel voor een middenvelder. Ik heb niet de illusie dat ik dat aantal ooit nog overtref. Aan de ene kant heb ik de belangstelling waarschijnlijk ook te danken aan mijn doelpunten, maar je ziet het nu aan het resultaat: voetbal is en blijft een teamsport. Die strafschop tegen Someren? Mooi voorbeeld. Het was in de verlenging en voelde lichte krampen in mijn kuiten. Dan is het verstandiger om die bal te laten liggen voor een ploeggenoot die wel fit is.” De Haan benutte de pingel, maar het bleek niet genoeg. Door de 2-1 winst neemt Someren het in de finale op tegen HVCH, een oude bekende…

Be Sociable, Share!