Eerst kicken, dan balen

Het seizoen zit er op voor Tommy Jacobs. In het duel met Gemert heeft de 30-jarige middenvelder van Nuenen een fikse enkelblessure opgelopen. Volgens een eerste diagnose gaat het om (in)gescheurde enkelbanden en beschadigd kapsel. Een scan moet deze week verder uitsluitsel geven. Opmerkelijk: met (of ondanks) deze blessure scoorde Jacobs de late 2-2 in de kampioenswedstrijd.

“Ik vermoed dat ik de blessure opliep bij die sliding om de 1-1 te verhinderen. Toen ik op stond voelde ik heftige pijnscheuten, die minder werden nadat ik weer in beweging kwam. Ik speelde al met pijnstillers vanwege een gekneusde teen. Effe doorbijten, dacht ik. We zaten goed in de wedstrijd en de ambiance deed de rest. Kicken om voor zoveel mensen te voetballen, de adrenaline giert dan door je lijf.”

Gips of tape

Na de wedstrijd zag hij dat de linkerenkel blauw kleurde aan beide zijden. “Lopen ging vervolgens steeds moeizamer. Bij terugkomst in Nuenen was in nog net in staat om naar huis te rijden. Zondag kon ik nauwelijks lopen. Nu beweeg ik me met krukken voort. Afhankelijk van de uitslag in het ziekenhuis wordt het gips of tape. Balen dit. Had de slotfase van het seizoen graag meegemaakt. Zat ook zelf in een goeie fase, kreeg na afloop langs alle kanten complimenten, ook van Gemert. Maar ja, ook dit is voetbal zeggen ze dan, hè..”

Be Sociable, Share!