Eerst Hoek, dan de Boys

foto Frank van Engelen

Nivo Sparta krijgt een zwaar Paasweekend voor de kiezen. Zaterdag Hoek thuis en twee dagen later naar Kozakken Boys. Rationeel bekeken biedt de eerste wedstrijd het meeste perspectief op een resultaat. Dat beaamt Niels den Haan, aanvaller van Nivo Sparta en opgegroeid in Werkendam, de thuishaven van Kozakken Boys. “Hoewel ik stiekem toch ook al bezig ben met maandag.”

Uit zijn hoofd moet het inmiddels toch al gauw een jaartje of vijf geleden zijn dat hij voet zette op het complex van Kozakken Boys. “Maar daar moet je verder niet teveel achter zoeken. Je speelt om te beginnen zelf op zaterdag. Daarnaast voetbalt mijn broertje tegenwoordig bij Rijswijkse Boys. Dus per saldo is er gewoon geen gelegenheid en op andere momenten geen aanleiding. Maar Kozakken Boys blijft je cluppie, daar doe ik niet moeilijk over.”

Wat niet betekent dat de zoon van Kozak-icoon Philip den Haan tegen zijn oude vereniging een uitwisbare indruk wil achterlaten. “Toen ik in de heenwedstrijd (2-2) scoorde, werd ik daar in Werkendam over aangesproken. Tot nu toe is het in de aanloop rustig geweest, maar dat zal straks wellicht veranderen als wij met Nivo voor een stuntje kunnen zorgen. En dat kan. Na een voor onze begrippen geweldige eerste seizoenshelft hebben we na de winterstop een mindere fase gehad. De verrassing was er vanaf, tegenstanders stellen zich tegenwoordig anders op ons in. Bij Excelsior Maassluis was de juiste spirit onlangs echter weer terug. Ook bij mezelf na een paar heel matige wedstrijden.”

Fantastisch

Maar eerst Hoek. “De Braziliaan die ze hadden en tegen ons beslissend was, speelt daar niet meer. Aan de andere kant, je weet dat het hoe dan ook zwaar wordt. In deze Hoofdklasse spelen veel ploegen met kwaliteit. Wanneer wij ons weten te handhaven, hebben we het fantastisch gedaan. Misschien wat overdreven, maar dat zal dan voelen als een soort van kampioenschap.” Waar Niels den Haan volgend seizoen speelt, is nog niet duidelijk. “De gesprekken moeten nog plaatsvinden. Ik hoor links en rechts wat voorbijkomen, maar er speelt momenteel helemaal niets. Ik zou best willen blijven, ja.”

Be Sociable, Share!