(Eer)gevoel

Na een paar dagen bedenktijd hakte hij de knoop door. Het gesprek met Hans Kraay junior van vorige week had hem niet het gevoel gegeven dat hij wenste en zodoende kondigde Bart Tinus zijn vertrek aan bij JVC Cuijk. De 26-jarige doelman weet nog niet waar naar toe. “Het is natuurlijk nog vers, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik heb, zoals altijd, mijn gevoel laten spreken.”

Een opmerkelijke move, bijvoorbeeld ook omdat Tinus zegt het uitstekend naar de zin te hebben in Cuijk. En hij is daar bovendien toch alweer zo’n twee jaar de vaste eerste keeper van de topklasser. “Trainer Kraay heeft mij dit seizoen een paar keer aan het werk gezien en was niet helemaal overtuigd. Hij wilde me nog een aantal maal in actie zien, de komende periode. Ik plaatste daar mijn vraagtekens bij. Van Willie Willems en Jan van Deinsen heb ik altijd het volste vertrouwen gehad. Ik was hun nummer één. Ik kreeg nu na het onderhoud met Kraay een beetje de indruk dat ik straks bij de eventuele eerste fout meteen daarop afgerekend zou worden.”

Status

Met die gedachte in het achterhoofd achtte Tinus, voorheen actief bij OJC Rosmalen en FC Den Bosch, het raadzaam een andere weg te kiezen. “Met pijn in mijn hart, want ik ben happy met en in Cuijk. Ik had kunnen wachten en straks in het voorjaar kunnen zeggen te vertrekken, maar zo zit ik niet in elkaar. Dat heeft JVC ook niet verdiend. Als sportman probeer ik dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten en dan hoop ik bij een andere mooie club onder de lat te staan. Het liefst in de Topklasse. Reizen is geen probleem. Laat duidelijk zijn dat ik niet wegloop voor concurrentie. Een plaats als nummer één moet je verdienen.” Precies de status die Tinus in Cuijk bereikt dacht te hebben.

Be Sociable, Share!