Eenvoud maakt macht

Hij schiet in de lach. “Nou, een feest is een groot woord, hoor. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik het bijzonder goed naar mijn zin heb bij Gemert. Perfecte organisatie, prima mensen om mee samen te werken en kwaliteit op het veld. Anderzijds heb ik niet de illusie dat er tot eind mei ‘niets gebeurt’. Vrijwel altijd krijg je met niet voorziene dingetjes te maken”, weet Anton Janssen, die daarmee bedoelt te zeggen dat pas dan zal blijken hoe sterk Gemert werkelijk is.

Uiteraard kan en wil de coach van de koploper in de Hoofdklasse B dat niet over zichzelf zeggen. Maar de manier waarop hij met de druk omgaat, moet welhaast een ontspannend  gevoel teweeg brengen bij zijn spelers. “Iedereen heeft het over Gemert als de te kloppen ploeg. Zo staan wij er echter niet in. Simpel gesteld proberen wij elke keer weer ons niveau te halen. Tijdens de trainingen en tijdens de wedstrijden. Dat is het uitgangspunt en de uitdaging. Met de aantekening dat we daarbij zoveel mogelijk uitgaan van eigen kracht. Procesmatig denken heet dat met een duur woord.”

Stabiliteit

De twee nipte (0-1) overwinningen buitenshuis die Gemert tot dusver behaalde, zijn volgens Janssen geen indicatie dat er een kwaliteitsverschil is tussen thuis en uit. “In alle duels waren wij de bovenliggende partij, ook in die twee. Verdedigend hebben wij het op orde en kansjes krijgen we genoeg. Je kunt ook zeggen dat één keer scoren voldoende is gebleken en onze stabiliteit de rest deed. Verbeterpunten? Die zijn er altijd. Als je denkt dat die er niet meer zijn, heb je een probleem. Gemakzucht onze grootste tegenstander? Geen thema, ik heb geen signalen in die richting waargenomen. En als dat wel het geval zou zijn, spelen we daar op in.”

Concessies

Met een groep van achttien spelers werken die allemaal direct inzetbaar zijn, is natuurlijk een prettig gegeven. Maar Janssen maakt het vooral niet moeilijker dan het is. Is duidelijk in zijn bedoelingen. “Tegen Venray hebben we laten zien waartoe we in staat zijn en dat is veel. Maar dat is geweest en elke wedstrijd vraagt specifieke aandachtspunten. De kunst is om daar invulling aan te geven, zonder al teveel concessies te doen aan je eigen speelstijl. Wij weten dat De Valk een nummer tien heeft die veel heeft gescoord en vanuit de tweede lijn komt. Natuurlijk houden wij daar rekening mee en zullen daar zondag op anticiperen. Maar bovenal kijken we toch vooral naar onszelf.”

Be Sociable, Share!