Eens Someren, altijd Someren

foto sv Someren

foto sv Someren

Ergens tijdens het onderhoud wordt zijn intonatie plots anders. Salim Zeroual wil immers één ding toch wel duidelijk gesteld hebben. “Ik heb weleens aanbiedingen ontvangen, ja. Maar denk je dat ik Someren ooit zal inruilen voor een andere club? Zo’n fantastische club, zo’n mooie ploeg. Waarbij niet betaald wordt. Dus zonder een hoop gedoe, zoals elders vaak wel. Wij staan nu onderaan en dat is nooit leuk. Maar de prettige manier van omgaan met elkaar is onveranderd gebleven. En zal dat altijd blijven. Waar vind je dat nog?”

Zeroual (26) is niet verbaasd dat zijn Someren het moeilijk heeft als debutant in de Hoofdklasse. Maar volgens de aanvallende middenvelder die al zijn hele in het blauw en wit voetbalt, heeft dat weinig te maken met een tekort aan kwaliteit. “In voorgaande jaren hadden we in oefen- en bekerduels al goeie resultaten behaald tegen gerenommeerde clubs. Dat is niet alleen maar geluk. Maar we wisten ook toen al dat het om incidentele duels ging. Jezelf wekelijks 90 minuten lang focussen op tegenstanders van dat kaliber is een ander verhaal. Dat ervaren we nu in de praktijk en proberen daar lering uit te trekken.”

Okay. Maar de tijd tikt door, net als het aantal gespeelde wedstrijden. En dan zijn de acht puntjes voor de hekkensluiter niet genoeg om tenminste deelname aan de nacompetitie voor behoud af te dwingen. Bij lange na niet zelfs. “Daarom moeten we zondag van Brabantia winnen. Hoe maakt me niet, maar die drie punten moeten in Someren blijven. Einde verhaal als de missie niet slaagt? Het wordt dan nog moeilijker, maar je ben pas gedegradeerd als het echt niet meer kan. En dat stadium hebben we ook na zondag nog niet bereikt”, klinkt Zeroual strijdvaardig. Tegen beter weten in? “Wij kunnen echt lekker voetballen. Tijdens de trainingen loopt het soms geweldig. In een hoog tempo. En dan wordt er volop gescoord. Ja, ik weet dat die niet tellen. Op een of andere manier komt het er tijdens de wedstrijden niet uit. Dan denken we in scoringspositie teveel na of maken soms verkeerde keuzes.”

Subtopcijfers

Acht goaltjes in vijftien duels. Daarmee is de hoofdoorzaak van het ‘probleem’ zonneklaar. “Ik ben topscorer met drie goals, ha ha. Ja, ook ik had er meer kunnen en moeten maken. Teveel energie verspild? Hoezo?” Nou, toevallig kreeg Someren bij Baronie vijf treffers om de oren, maar wat betreft tegendoelpunten kan jullie ploeg bogen op subtopcijfers. Dus misschien moeten jullie wel teveel energie steken in het voorkomen van doelpunten. “Oh, zo. Tja, winnen en verliezen doe je met het hele team. Verdedigen en aanvallen ook. Zou kunnen, maar volgens mij is het een kwestie van durven en doen. Die schroom moet er vanaf. Ook voor onze supporters. Die mensen reizen ons overal achterna, van Zuid Limburg tot aan Goes. Die verdienen wel een succesje.” Of twee, drie…… “En stel dat we het straks toch niet redden, dan is dat heel erg jammer. Maar geen ramp. Zo ervaart iedereen dat binnen deze club.”

Be Sociable, Share!