Een ‘voorspelde’ hattrick

Met een dolletje riep Tony de Groot vorige week bij de training dat het tijd werd voor een hattrick. “Drie goals in één wedstrijd was alweer lang geleden voor mij”, gniffelt de spits van OJC Rosmalen daags na de 1-3 winst op EHC. Met inderdaad drie treffers van zijn makelij. Van uitgebluste formatie zijn de Rosmalenaren ineens getransformeerd tot favoriet in de race naar de beslissingsduels met Hilversum voor een finaleplaats richting Topklasse. “De euforie is al getemperd, hoor. Zondag tegen Blauw Geel’38 valt de beslissing pas”, verwacht ook de matchwinner.

De ontmoeting in Hoensbroek verliep precies zoals vooraf besproken. Zoals ook de eigen ambities intern onder de loep werden genomen. “Unaniem waren we het erover eens dat we deze kans vol moesten aanpakken. Iedereen kan wel roepen dat wij niet klaar zijn voor de Topklasse, maar dat zien we dan later wel. Twee weken geleden speelden wij tegen EHC voor de competitie. Toen bleek dat zij met name over een goed middenveld beschikten, dat je niet moet laten draaien en spelen. Die angel hebben we er gedisciplineerd uitgehaald. Omdat wij er telkens kort op zaten, konden die middenvelders alleen maar teruguit. En we wisten ook dat er ruimte lag achter hun verdediging. Met onze snelle jongens aan de zijkanten hebben we daar uitstekend van geprofiteerd. En ik maakte ze af.”

De Groot vermoedt dat de kwalificatie voor de halve finale tussen OJC en Blauw Geel zal gaan. “EHC speelt komend weekend de bekerfinale tegen JVC en ik verwacht dat zij donderdag in Veghel spelers gaan sparen.” De mogelijkheid om dat duel met de selectie live te aanschouwen, werd al besproken in het Rosmalense kamp. “Ik weet niet of dat doorgaat, maar ik zou wel willen”, aldus De Groot, die de verantwoordelijkheid voor een strafschop in de afsluitende serie pingels niet hoefde te nemen, omdat hij al gewisseld was. “Dat kwam goed uit, want ik heb er dit seizoen drie genomen en drie gemist.” Die penalty’s zijn in het leven geroepen om straks als eventueel beslissende factor te fungeren indien teams niet alleen in punten gelijk zijn geëindigd, maar ook over hetzelfde doelsaldo beschikken. EHC won de reeks overigens met 10 tegen 9.

Be Sociable, Share!