‘Eén van de besten’

foto Robert Janzen

Toen Randy Thenu afgelopen zomer de overstap maakte van zaalvoetbaleredivisionist FCK naar Schijndel dacht hij serieus – en zijn nieuwe teamgenoten met hem – mee te kunnen doen om een plaatsje in de bovenste helft van het klassement. Dat het anders liep is bekend. Toch maakt Thenu straks promotie. De 24-jarige middenvelder gaat naar UNA, de aanstaande topklasser. “Ik ben constant op zoek naar mijn grenzen, eis het beste van mezelf. En ben erg ambitieus. Dat UNA je vraagt is een bevestiging dat ik daarmee op de goede weg ben.”

Bas Gösgens is laaiend enthousiast over Thenu. “Ik heb twee jaar met hem gewerkt in de jeugd van FC Den Bosch. Randy houdt van het spelletje en is ongelooflijk gedreven in zijn doen en laten. Hij is altijd aanspeelbaar, beweegt goed door en pakt zijn verantwoordelijkheid. Voor mij is hij één van de beste middenvelders in de hoofdklasse. Garanties op een basisplaats kan ik niet geven, maar hij is zonder meer een potentiële basisspeler. En dat geldt eigenlijk voor alle spelers die wij gehaald hebben”, zegt de coach van UNA. Naast Thenu komen ook Tugberg Yildirim (Geldrop), Ritchie Sam Anpong (Deurne), keeper Paul Dijkmans (FC Eindhoven) en Koen van Steensel (FC Eindhoven) naar Zeelst. Met Frank Kuppens, die DESK moet verlaten, heeft Gösgens deze week een gesprek. “Er vanuit gaande dat we in die Topklasse komen, is het noodzaak om over een brede en capabele selectie te beschikken. Als we met Kuppens overeenstemming bereiken, is het plaatje compleet. Dan verwachten wij op sterkte aan de start te verschijnen.”

Het antwoord vergt enige tellen bedenktijd voor Thenu (rechts op de foto). “Da’s lastig. Ik ben een veldvoetballer die ook in de zaal uit de voeten kan. Ik vind zaalvoetbal een heel mooi spelletje, maar op het veld ben ik bijvoorbeeld ook niet vies van een harde tackle.” Een jaar geleden was Thenu nog fulltime zaalvoetballer en over een paar maanden voetbalt hij in de – naar alle waarschijnlijkheid – Topklasse. “Het loopt zoals het loopt. Ik wilde zelf niet weg bij FCK, maar moest weg. Zoals ik destijds ook bij FC Den Bosch weg moest. Terecht? Ik zat op het laatst bij de A-selectie van Den Bosch en speelde ook een paar duels mee in de competitie. Maar tot een doorbraak leidde het niet. Ze vonden dat ik niet voldoende progressie boekte. Misschien hadden ze gelijk, want ik voelde het vertrek aankomen.” Maar voor wie het nog niet duidelijk was: dat verhaal heeft Thenu al lang en breed achter zich gelaten.

Be Sociable, Share!