Een samenloop van

Een week geleden ging Jaouad Chraou er nog vanuit dat hij ook volgend seizoen speler van Dongen zou zijn. En toen ging het plots snel. Op een voetbaltoernooitje met vrienden en bekenden maakte de voetballer uit Waalwijk met zijn scoringsdrift een dusdanige indruk dat hij prompt door DESK werd gebeld. “Ik heb vervolgens naar tevredenheid twee keer meegetraind en nu is het rond.”

Was hij dan na één seizoen eigenlijk al uitgekeken op Dongen? “Nee, niet. Maar dat de trainer is opgestapt, vond ik wel heel erg jammer. En daarnaast zijn mijn persoonlijke omstandigheden gewijzigd. Ik heb recent besloten weer te gaan studeren. Aan het ROC in Eindhoven, in Tilburg was geen plaats meer. Aangezien ik geen rijbewijs heb, zou het lastig worden om doordeweeks telkens op tijd in Dongen aanwezig te zijn. DESK is bij mij om de hoek en is natuurlijk een prima vereniging. Bovendien biedt die club mij een mooie financiële bijdrage, waardoor ik nog enigszins een bron van inkomsten heb.”

Chraou kwam afgelopen zomer over van WSC en liep al snel een kruisbandblessure op. Pas na de winterstop maakte hij daardoor zijn rentree in de eerste selectie. Clemens Bastiaansen zag in Chraou een nummer tien, maar bij DESK zal hij naar eigen zeggen ingezet worden als voorhoedespeler. “Van huis uit ben ik spits én een doelpuntenmaker”, weet de 21 jaar oude speler, die in zijn jeugdjaren voor RKC en Willem II voetbalde. En zijn oude ambt dus net op tijd weer oppakte.

Be Sociable, Share!