‘Een raar fenomeen’

foto Frank van Engelen

Als zijn theorie klopt dat Nivo Sparta beter voetbalt zolang de ploeg maar niet op voorsprong staat, was de snelle 0-1 van Frenk Schaap zodoende niet handig. Al na twee minuten tekende hij in en bij Scheveningen voor die treffer, de rapste van het seizoen in de zaterdaghoofdklasse. “Pas in het laatste gedeelte toonden we weer lef, maar de 2-2 bleef uit ondanks een kans in de laatste minuut.”

Schaap kan er geen aanvaardbare verklaring voor vinden waarom het sein bij de Bommelaren als haast vanzelfsprekend op consolideren gaat bij een voordelige stand. “Een raar fenomeen. We zakken dan in en ondergaan het spel een beetje. In het verleden is dit vaker voorgekomen. Natuurlijk, Scheveningen is een goede ploeg met veel ervaring. Die Sjaak Polak legt alle ballen panklaar neer en John Nieuwenburg is de rust zelve aan de bal. Maar toch had ik het gevoel dat zij te pakken waren in de omschakeling. Wij hadden ze echt pijn kunnen doen. Helaas beseften we dat pas laat.”

Schroom

Een nederlaag bij Scheveningen als debutant kan gebeuren. Daarom maakt Schaap zich in deze fase niet al teveel zorgen. “Met de mentaliteit zit het wel goed bij ons. We gaan voor elkaar door het vuur en de klik, ook met de nieuwe spelers, is daar. Misschien moeten we de schroom wat meer van ons afgooien. Handhaving is ons uitgangspunt en dat is absoluut een haalbare kaart. Als we eenmaal overleefd hebben kan Nivo Sparta van daaruit doorgroeien tot een stabiele hoofdklasser.”

LRC Leerdam moet zaterdag het eerste slachtoffer worden van de Bommelse dadendrang. De aftrap van deze wedstrijd vindt overigens pas om 17.00 uur plaats. De leiding van de club verwacht door de verlating van het aanvangstijdstip meer toeschouwers naar het sportpark in Zaltbommel te trekken.

Be Sociable, Share!