Een k-training

Vanwege een (lichte) hamstringblessure was hij sowieso slechts toeschouwer. Maar als Udenaar had Sam Wassenberg wat graag meegedaan in het bekerduel met de reserves van het Veghelse Blauw Geel’38. Al was het maar in het laatste halfuurtje. Om proberen te voorkomen wat zich nu voltrok: een afgang, want verloren na strafschoppen (0-0). “Zeker als we zondag winnen is dit potje voor de jongens die van de andere kant komen alweer geschiedenis. Voor mij niet.”

Ook als Wassenberg speelklaar was geweest, zou het de vraag zijn of de Cuijkse topscorer in de basis was begonnen. In het kader van het modeverschijnsel had Hans Kraay jr namelijk besloten om een aantal vaste krachten rust te gunnen. “Snap die trend eerlijk gezegd niet zo. Ik wil altijd spelen. Kijk, als je zoals in Spanje 60 wedstrijden voetbalt, is het wellicht anders. Maar dat is hier niet aan de orde. Dan zie je dit soort duels toch als een training plus? Nu liep het inderdaad uit op een k-training. We creëerden ook bijna niets. Nee, Blauw Geel 2 is zeker geen wonderploeg. Kan me bijvoorbeeld geen speler herinneren die is blijven hangen.”

Des te beschamender was de uitkomst voor de topklasser. Wassenberg haast zich overigens te zeggen dat JVC het bekerduel op voorhand zeker niet oppakte als een trainingspotje. “Want dan gaat dat verhaal weer een eigen leven leiden. Ik bedoelde qua lichaamsbelasting. Misschien is nu gebleken dat onze selectie toch niet al te breed is. Hoewel het voor de jongens die vrijwel nooit spelen en nu aan de bak mochten lastig kan zijn zonder noemenswaardige wedstrijdritme.”

Balvaster

Gedane zaken nemen geen keer. De blik kan en moet weer op de volgende klus, de ontmoeting met de reactiespecialisten van EVV. “De competitie heeft prioriteit nummer één, dat lijkt me duidelijk. Ja, ik kan spelen. En verwacht ook dat ik start. Na Gemert had ik een terugslag door die enkelblessure, maar de laatste weken gaat het steeds beter met mij. Voel dat ik sterker word, balvaster ook. Daar trainen we ook veel op. Hard aanspelen in de dekking en zo. Ondanks Blauw Geel 2 denk ik nog steeds dat veel topklassers zich kunnen meten met de teams uit minstens de onderkant van de Jupiler League. Het verschil zit hem voornamelijk nog in de trainingsintensiteit, ja.” Zeker als deze ene donderdagse sessie als graadmeter dient…

Be Sociable, Share!