‘Een incident’

Het streven van Venray is een zegen voor het voetbal. De ploeg wil verzorgd en aanvallend voetbal spelen, bij voorkeur op de helft van de tegenstander. Het proces om dat te koppelen aan resultaten – want Venray is niet alleen idealistisch maar ook ambitieus – is in volle gang en gaat gepaard met aanloopproblemen. “Op zich loopt het al heel behoorlijk, maar we moeten zorgen dat we minder makkelijk goals tegen krijgen”, zegt Bas Smulders na de 3-2 bekernederlaag bij Someren.

Een nederlaag bij een eersteklasser kan gebeuren, zeker middenin de voorbereiding. Maar opmerkelijk was het in ieder geval wel. “Het veldspel ziet er eigenlijk al vanaf dag één aardig uit. Iedereen binnen het team wil voetballen, ook de verdedigers. Zaak is om de onderlinge afstemming beter te regelen. Zorgen dat de restverdediging zoals dat heet op orde is. Daar praten we veel over en trainen we ook op. Bij topklasser EVV verloren we met 3-1, maar als je die wedstrijd gezien had, zou je beamen dat Venray minstens gelijkwaardig was. Aan de hand van die wedstrijd hebben we de situaties waaruit de tegengoals ontstonden uitvoerig geanalyseerd. Ook in de praktijk op het trainingsveld.”

Toch ging het tegen Someren wederom niet vlekkeloos. Niettemin maakt Smulders – op de foto in actie voor zijn oude club Schijndel – zich vooralsnog geen al te grote zorgen. “Omdat we tegen EVV en ook bij Achilles’29 (2-2) hebben aangetoond over veel voetballend vermogen te beschikken. Zolang we de kansen maar blijven creëren, dat is voor mij nog altijd de beste graadmeter.” Persoonlijk heeft Smulders voor Venray een top drie klassering in gedachten. “En ook binnen de groep en de club leeft de overtuiging dat we mee kunnen doen. Vorig seizoen heeft Venray die verwachtingen niet kunnen inlossen, maar alles is erop gericht om nu daadwerkelijk stappen te maken. Uitgaan van eigen kracht is het motto en daar sluit ik me volledig bij aan. Een verliespartij zoals bij Someren, waar we trouwens drie spelers misten vanwege schorsingen, beschouw ik als een incident.”

Be Sociable, Share!