Een glas, een plas en alles bleef zoals het was

foto Robert Janzen

Jawel hoor, Bart van Schijndel kan in de dagen voor de derby met Deurne gewoon over straat in zijn woonplaats. Geen varkenskop in zijn tuin en ook de muren zijn onbeschilderd gebleven. “Nu en dan een opmerkinkje, maar daar blijft het bij”, aldus de technicus die deze zomer na zeven – op het laatste na – doorgaans vette jaren de overstap maakte naar Gemert.

Natuurlijk zat hij even samen met Anton Janssen om de plus- en minpunten van Deurne door te nemen. “De trainer had uiteraard ook zijn eigen analyse paraat en in grote lijnen kwam de informatie overeen. Deurne kan leunen op een stugge defensie en heeft voorin veel snelheid met een jongen als Maarten Vos. De slag zal op het middenveld geslagen moeten worden. Ik denk dat wij daar sowieso over meer beweging beschikken. Ik verwacht dat Deurne zal inzakken.”

Of dat het recept is om de favoriet te bestrijden, valt te betwijfelen. Met veel druk op de bal liet Dongen zien dat ook de machine van Gemert wel degelijk haperingen vertoont. “Zij deden dat goed, maar dat had ook een beetje met onszelf te maken. Normaal gesproken bezitten wij het vermogen om ons onder druk uit te voetballen, maar bij Dongen gaven we dat betreft niet thuis. Vond dat wij aan de bal een collectieve offday hadden. Verontrust heeft het ons niet. Je weet dat het eerste puntenverlies er een keer aan zit te komen. Inmiddels hebben we draad alweer lang en breed opgepakt. Alles is nog hetzelfde als voor Dongen, zeg maar.”

Niveautje hoger

Van Schijndel heeft het naar de zin in Gemert. Op sociaal vlak en binnen de lijnen. “Niks ten nadele van Deurne, maar je merkt dat het hier een niveautje hoger ligt. De onderlinge concurrentie is ook groter, de spelers zijn meer aan elkaar gewaagd. En ja, het is lekker voetballen als je in sommige situaties net wat beter begrepen wordt. Gemert wordt geacht het spel te maken en daartoe zijn wij in staat. Dat geeft mij als voetballer een prettig gevoel.”

Gemert zal het zaterdagavond (19.00 uur) moeten doen zonder de basisspelers Joost Habraken en Pieter Kuijpers. Bij Habraken is een breukje in een van zijn tenen geconstateerd en moet voorlopig rust houden. Verdediger Kuijpers kampt met een hamstringblessure. Vervelend voor Gemert, maar niet meer dan dat. Zo lijkt het althans. Mogelijke vervangers als Van Lankveld en Van Berlo staan alvast te popelen.

Be Sociable, Share!