Echt ‘t laatste kunstje

Ook als UNA zaterdagmiddag ten koste van Hoek de districtsbeker verovert, zal dat voor het gros van de Zeelster selectie hoe dan ook de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen zijn. Bij winst heeft de KNVB namelijk nog een finaleronde met de landelijke bekerwinnaars in petto, maar die zal UNA met de tweede garnituur afwerken. “Met name mentaal zijn mijn spelers aan rust toe en bovendien starten wij op 19 juni weer met de gefaseerde voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onze planning is heilig”, verzekert Bas Gösgens.

Om eventueel gedoe voor te zijn, zou UNA de eindstrijd kunnen ‘laten lopen’, maar dat gaat volgens Gösgens niet gebeuren. “Aan de ene kant zijn wij natuurlijk heel ontspannen na het binnenhalen van de titel. Maar een dubbel is niet iets wat je als sportman vaak kunt winnen. Dus zullen we nog één keer alle krachten mobiliseren om nog één keer heel diep te gaan. Zondag tegen Deurne heb ik bewust jongens rust gegeven die op scherp stonden of met pijntjes kampten. Van Hoek weet ik dat ze net als UNA in een 4-3-3 formatie spelen met de punt naar achteren. Maar teveel over tactiek praten en dergelijke heeft niet veel zin. Na één minuut kan alles alweer anders zijn. Dat abominabele veld in Papendrecht? Ik hoop dat er de komende dagen regen valt, maar het is zoals het is. Ook Hoek zal met de omstandigheden moeten omgaan, nietwaar?”

Niet geheel onverwacht maar daarom niet minder opmerkelijk nieuws vanuit het transferfront voor UNA, want van Roda JC komt verdediger Eelco Horsten (21, foto) over. “Dat is een jongen uit Veldhoven, die als ventje bij UNA speelde en daarna bij PSV de jeugdopleiding heeft doorlopen tot en met de beloften en vervolgens een contract bij Roda heeft getekend. Hij is daar een paar keer ingevallen bij het eerste, maar had het na verloop van tijd niet meer naar zijn zin en wilde bovendien gaan studeren. Toen die info ons bereikte, hadden wij de selectie echter al rond. Ik heb hem eerlijk verteld dat het budget opgebruikt was. Dat hij toch voor ons heeft gekozen, tekent de liefhebber. En daarnaast past zijn komst prima in de filosofie van de club. Een absolute meerwaarde voor ons, dat kan niet anders.”

Be Sociable, Share!