Duivels dilemma

De derde plaats is voor Kozakken Boys dit seizoen het hoogst haalbare, vermoedt Arda Havar. De 24-jarige technicus beaamt dat deze positie niet echt voldoet aan het verwachtingspatroon. “Ik ben naar Kozakken Boys gekomen om de stap naar de Topklasse te maken. Blessures, twee spelers die afhaakten, een smalle selectie; het zijn allemaal factoren die ertoe bijgedragen hebben dat we eigenlijk geen moment zicht op meer hebben gehad.” Maar als ook de derde periode of plaatsing voor de nacompetitie via de reguliere stand geen zijingang vormen, moet het volgens de Rosmalenaar dan maar volgend seizoen gebeuren. “Kozakken Boys is een perfecte club en de ambiance is geweldig.”

Zodoende heeft Havar er tenminste één jaar Werkendam aan vastgeplakt. Ondanks de belangstelling die er was, met name uit het zaalvoetbal. “Twee jaar geleden werd ik voor de keus gesteld: veld of zaal. Spijt van mijn beslissing heb ik niet, maar ik geef eerlijk toe dat ik het zaalvoetbal enorm mis. Maar ja, de regels verbieden een combinatie op dit niveau. In de toekomst kan ik altijd nog de overstap maken.” Hoewel het fysieke aspect in het zaterdagvoetbal zwaarder weegt dan op zondag, geniet Havar van de beleving op zaterdag. “Ik moet ook zeggen dat ik tegenwoordig mijn mannetje wel sta in de duels, hoor. Vroeger werd ik werkelijk alle kanten opgebeukt, maar ook vanwege mijn late groeispurt is dat geen thema meer.”

De linkspoot, die bij FC Den Bosch in de jeugdopleiding speelde maar daar op zijn zeventiende te horen kreeg dat hij kon vertrekken – vanwege die fysiek – volgt zijn voormalige club OJC Rosmalen met meer dan gemiddelde interesse. Waar strijden tegen degradatie jarenlang het motto bleek voor OJC, gaat het momenteel erg lekker. Bijvoorbeeld door het pakken van een periodetitel. “Zij wel en ik niet, ja. Nou, ik gun het hen van harte. Heb er nog veel vrienden rondlopen. Een aantal komt ook met regelmaat kijken naar Kozakken Boys. En voor ons is het nog niet over, hè. Er zijn nog tien wedstrijden te gaan, dus wie weet.” Zaterdag spelen de Boys thuis tegen DTS’35.

Be Sociable, Share!