Duelletje in een duel

Danny Witjes BrabantiaLos van de belangen die er op het spel staan, is UDI’19 tegen Brabantia meer dan een reguliere competitiewedstrijd voor Denny Witjes. De op en top Udenaar (26) verdedigt zondag namelijk het doel van de ploeg uit Eindhoven tegen het team waarvan hij na de zomer deel gaat uitmaken. “Je zult begrijpen dat ik me absoluut wil laten zien.”

Op het terrein waar hij de voorbije vijf jaar maar één keer onder de lat stond en dat was in een oefenpotje met zijn toenmalige club Erp. “Jawel, ik ben deze week verschillende keren aangesproken met het oog op zondag. Ze gunnen me het beste, hoor. Hopen dat ik een dijk van een wedstrijd keep om er met een goal vlak voor tijd alsnog met nul punten af te gaan”, geeft Witjes de verhoudingen aan. “Voor mij geldt het tegenovergestelde. Ik gun UDI alles, maar deze ene keer natuurlijk niet…”

Sec

Met Brabantia is Witjes momenteel aan ’t vechten voor lijsbehoud. “We geloven er echt in. Gaan met de week beter spelen en dan is het een soort van wetmatigheid dat de punten dan niet meer kunnen uitblijven.” Sec genomen vindt Witjes het eigenlijk wel tof bij de club waar hij afgelopen zomer vanuit Erp neerstreek. “Heb niks te klagen. Ben vaste eerste doelman, heb alles gespeeld dit seizoen. Waarom dan toch die keuze? Tja, ik heb er lang over nagedacht en ook getwijfeld. Maar dat UDI, mijn clubje, me terug vroeg veroorzaakte kriebels. Het verleden, ik woon op loopafstand van het sportpark. En ook de ambities spraken me aan. Met de jongens die eveneens terugkeren heb ik een goeie band. Met wie binnen UDI eigenlijk niet?”

“Straks tweede man? Wie zegt dat? Ik ga uit van een eerlijke concurrentiestrijd, die is me toegezegd.  Dat zowel Thijs van Hoeij als ik op nul beginnen. Vervolgens moeten we het samen uitvechten. En dat het een pittige strijd wordt, weet ik. Maar dat is voor later. Hoewel ik nu wel mijn visitekaartje alvast wil afgeven. Ja, ik vind dat ik een hoofdklassenwaardige keeper ben geworden”, aldus Witjes, die vanaf zijn zesde tot eenentwintigste levensjaar alle selectie-elftallen bij UDI doorliep en de club toen verliet omdat hij per se in een eerste elftal wilde keepen.

Be Sociable, Share!