Dubbelslag Blauw Geel’38

Het talent is er zonder meer volgens Francois Gesthuizen. Maar ook de coach van Blauw Geel’38 is er inmiddels achter dat dit gegeven alleen niet toereikend is voor een rustgevend verblijf in de Hoofdklasse. “Eigenlijk hebben we alleen met Jeroen Minneboo een speler die binnen de lijnen de leiding op zich neemt. Te weinig. Daarom ben ik zeer content met de komst van Rik van Griensven en Wesley Meeuwsen.”

Het tweetal komt in de zomer over van JVC Cuijk. “We hebben specifiek gezocht naar ervaring in combinatie met voetballende capaciteiten. Daarover kan bij deze jongens geen misverstand bestaan. Ik heb nog met Rik gevoetbald bij Cuijk. Misschien heeft dat ook een beetje meegespeeld. Niettemin complimenten voor de TC”, aldus Gesthuizen, die het te vroeg vindt om nu al te zeggen dat Blauw Geel klaar is voor straks. “Aan een speler als Mehmet Dingil wordt getrokken, bijvoorbeeld door FC Den Bosch. Intern hebben we inmiddels met iedereen gesproken. Binnenkort verschaffen we duidelijkheid. Het inpassen van eigen jeugd is een speerpunt in het beleid van de club. Ik wil daar als coach een eind in meegaan, maar aan de andere kant heb je ook te maken met de prestaties op korte termijn. Zaak is dus om de juiste balans daarin te vinden.”

Biyadat

Toekomstmuziek, want misschien nog wel belangrijker, en Gesthuizen beaamt dat, zijn in dit stadium de resultaten van de hoofdmacht. “Vooraf denk je: Dijkse Boys uit en Meerssen thuis, daar zit puntenwinst in. Wat dat aangaat hebben we onszelf in Helmond een heel slechte dienst bewezen. Hebben onszelf weer onder druk gezet. In feite is het nu hetzelfde verhaal als vorig seizoen. Zondag moet eigenlijk gewonnen worden van Meerssen, we mogen zeker niet verliezen. Gelukkig is Minneboo weer beschikbaar. De groep is sowieso compleet aan het raken. Op Mounir Biyadat na, hoewel die na een halfjaar voor het eerst heeft meegetraind en ik over een aantal weken vermoedelijk weer een beroep op hem kan doen. Hoe dan ook, de keuzemogelijkheden zijn verruimd.”

Be Sociable, Share!