Dualisme, optimisme, realisme

Rekenkundig zou het nog kunnen en zolang dat het geval is gaan ze ervoor bij Dijkse Boys. “Tegen Deurne telt sowieso alleen winst, anders is het hoogstwaarschijnlijk zondag al over. Maar eerlijk gezegd denk ik dat we die inhaalrace net te laat hebben ingezet, want de ploegen boven ons zullen ook punten gaan pakken”, zegt Kevin van Veen aan de vooravond van zijn mogelijk laatste thuiswedstrijd voor Dijkse Boys.

De topscorer verkast straks immers naar UDI’19 en is zodoende zelf hoe dan ook verzekerd van minimaal hoofdklassenvoetbal. “Eigenlijk was ik verbaasd dat er zoveel interesse was. Ik heb namelijk niet laten zien wat erin zit. Hoewel er binnen het team geen op- of aanmerkingen wat dan aangaat zijn en de zelfkritiek ook te maken heeft met de speelwijze en de kwaliteit van de selectie. Als ik in de punt voetbal, en dat is lang niet altijd zeker omdat er geregeld op andere posities in het elftal spelers ontbreken, sta ik vaak op een eiland. Onder de huidige trainer spelen we namelijk realistischer, meer vanuit een verdedigende organisatie. Te verklaren, want daardoor hebben we ook meer punten gehaald dan voorheen onder Jan Kilkens.”

Twee gedachten

Dualisme dus bij Van Veen. Het open spel van voor de winterstop paste hem persoonlijk beter, maar voor het team is de benadering erna lucratiever. “Toch moet je eigenlijk concluderen dat Dijkse Boys in totaliteit tekort schiet voor de Hoofdklasse. Ik weet haast wel zeker dat bij ons individueel betere spelers lopen dan bij pak hem beet Deurne, maar als team zijn zij stabieler. En zij zijn wel mooi veilig nu. Het wordt zondag een beladen wedstrijd, dat staat vast. Door dat gedoe destijds zijn wij bijvoorbeeld twee punten kwijt geraakt. Ja, je mag wel stellen dat dit leeft onder de spelers. Het wordt lastig, zowel zondag als met het oog op handhaving met ook nog een uitduel tegen OJC Rosmalen voor de boeg. Aan de andere kant kun je echter ook zeggen dat Dijkse Boys nog steeds leeft, terwijl wij door alles en iedereen allang waren afgeschreven”, hinkt Van Veen wederom op twee gedachten. “Volgens mij zijn wij compleet op de geschorste Leroy Hertogs na. De trainer zei deze week dat hij me centraal achterin gaat inzetten, maar ik denk dat dit een grapje was..”

Be Sociable, Share!