‘Drukke voetballer’

Studie fysiotherapie in Eindhoven, de voetbalclub op loopafstand, vrienden in de buurt. Nee, je hoort Mart van de Gevel niet klagen. Dit alles houdt niet in dat de 21-jarige middenvelder van Nuenen zijn ambities heeft laten varen. Het is dat hij in het voorjaar een toelatingstoets voor een college door de tijdsdruk niet tot een goed einde bracht, want anders had Van de Gevel nu op Hawaii verbleven.

“Een avontuur in het buitenland blijft trekken, ik hoop dat dit er ooit nog van komt”, bekent de ‘drukke voetballer’, zoals hij zichzelf omschrijft. Een doerak, met ook een gevoelige kant. “Vertrouwen is belangrijk voor mij. Jan Poortvliet was inderdaad een man die mij dat gevoel gaf. Hij haalde me als jeugdspeler bij het eerste van Nuenen en nam me vervolgens mee naar Helmond Sport. Had een aantal basisoptredens in de Jupiler League en zat mijns inziens dicht tegen een vervolgstap aan. Maar toen Jan daar vertrok, verdween ik langzaam uit beeld. Misschien mag je dan concluderen dat ik uiteindelijk net niet goed genoeg was voor dat niveau, ja.”

Incident

Het neusje voor de goal, één van zijn betere eigenschappen, heeft Van de Gevel dit seizoen nog niet in de praktijk kunnen brengen. “Maar dat gaat komen. Ik heb voor mezelf een stuk of tien doelpunten in gedachten.” De 0-1 tegen Meerssen van zondag doet Van de Gevel af als een incident. “Geen reden om ons druk te maken. Als je gisteren (dinsdag) het niveau van de training zag, is dat onvergelijkbaar met hetgeen wij tegen Meerssen lieten zien. Oorzaak? Ik vermoed onvoldoende volwassenheid. Dat proces is nog groeiende bij ons.”

Om kunnen gaan met tegenstanders die niet voor de schoonheidsprijs komen, lijkt het grootste obstakel voor de hoofdklassendebutant. “Maar over het algemeen vind ik dit een mooie competitie. Geniet ervan.” Zondag begint alles weer op nul; nieuwe ronde, nieuwe kansen. “Ik verwacht dat Dijkse Boys wil voetballen. Ik ken een aantal jongens vanuit mijn Helmondse tijd. Altijd leuk om die weer eens te zien.”

Be Sociable, Share!