Droomscenario gloort voor Wels

Hij stipt twee voorbeelden aan. Jan van Grinsven is assistent-coach bij FC Den Bosch en hoofdtrainer van zaterdagtweedeklasser GDC. “En de nieuwe trainer van FC Oss zelf natuurlijk”, verwijst Klaas Wels naar Anton Janssen, momenteel eerste man bij Gemert in combinatie met een rol van assistent bij NEC.

Voor Wels zou een droomscenario in vervulling gaan als hij zijn brood volledig in de voetballerij kan verdienen. De eerste stap is alvast gezet. Met hoofdklasser Deurne kwam de 38-jarige Veghelaar een tweejarig contract overeen. “Met toestemming van FC Oss. Daarnaast heb ik inmiddels met Anton Janssen gesproken en heb daar een goed gevoel aan overgehouden.” Wat Wels betreft zijn er geen beren op de weg. “De leiding van Deurne staat eveneens niet onwelwillend tegenover een combifunctie. Mogelijkerwijs twee duels tegen FC Den Bosch op zondag, de rest van de wedstrijden vindt op vrijdag plaats. Terwijl Deurne met regelmaat op zaterdagavond voetbalt.”

Prioriteit

Nog geen twee weken geleden nam Wels zelf contact op met Deurne. “Heb vervolgens twee gesprekken gevoerd, zondag het duel met OJC Rosmalen bekeken en dinsdag kwamen we tot een akkoord. Deurne heeft in ieder geval een selectie met mogelijkheden. Misschien wel meer mogelijkheden dan ze zelf denken. Het hoofdklasserschap veiligstellen heeft nu prioriteit nummer één”, aldus Wels, die daar wellicht binnenkort zelf al een bijdrage aan denkt te kunnen leveren. Roland Vroomans, na het overlijden van Mark van Sonsbeek de stand-in, gaat volgens afspraak per 1 april immers aan de slag als technisch manager bij De Graafschap. “Met mijn huidige parttime werkgever in de hypotheekbranche ga ik nu het gesprek aan. Risico’s? Ach, wat is zeker in het leven? Van je hobby je beroep maken is niet veel mensen gegeven. Ik grijp die kans nu met beide handen aan.”

Be Sociable, Share!