‘Drie punten!’

foto Frans Brzoskowski

Bas van der Reijken zegt dat hij het zich kan voorstellen dat Gemert door de buitenwacht als titelfavoriet wordt neergezet. “Veel jongens die twee jaar geleden kampioen werden, zijn er nu nog. En we hebben een paar prima spelers erbij gekregen. We mogen niet arrogant worden, maar een plaats bij de eerste drie moet zeker mogelijk zijn.”

Eigenlijk loopt alles op rolletjes bij Gemert. Langdurig afwezigen zijn – sneller dan gepland – op de weg terug en het vertoonde gedurende de voorbereiding stemt tot tevredenheid. “Bij vlagen hebben we zelfs heel goed gespeeld. Verzorgd aanvalsspel met veel doelkansen als resultaat. Iets wat de trainer ook voor staat.” Ook niet onbelangrijk: Anton Janssen valt precies in het pulletje. “Bert Ruijsch was ook een fijne trainer die aanvallend wilde spelen. Maar soms is een frisse wind goed. Dat blijkt nu. Je merkt aan alles dat Janssen in de top heeft gewerkt. De trainingen zijn gevarieerd en zijn aanwijzingen snijden hout. Tactische dingetjes waar je iets aan hebt.”

Zestienmeterspits

Van der Reijken gaat nog even verder met zijn lofzang. “Wat opvalt is dat de trainer met name de sterke punten van iedere speler benadrukt. En hij straalt rust uit.” De spits, die zijn elfde seizoen ingaat bij Gemert, kent zijn klassiekers. “Natuurlijk blijkt over een tijdje pas hoe de verhoudingen werkelijk liggen, maar het gevoel is nu in ieder geval heel positief.” Daarin is ook meegenomen dat Van der Reijken weet dat hij als typische zestienmeterspits op een iets lager niveau weer volop aan zijn trekken zal komen. “In die Topklasse kreeg je als ploeg soms anderhalve kans in een wedstrijd. Dadelijk zal dat anders zijn. Pin me niet vast op een aantal, maar ik ga er vanuit dat ik mijn goaltjes weer zal meepikken.”

Van DESK, zondag te gast op het Gemertse kunstgras, weet hij niet veel. “De staf heeft al wel wat informatie gegeven, maar we gaan toch vooral uit van onze eigen kracht. De honger om iets te laten zien is groot en ik zou persoonlijk heel teleurgesteld zijn als Gemert geen drie punten behaald.”

Be Sociable, Share!