‘Drie keer niks’

Dat OJC Rosmalen zich sinds tijden niet druk hoeft te maken om de gevechten rondom de rode streep is ook weleens lekker volgens Fred van Schaik. En dat de opmars ook gepaard gaat met deelname aan de nacompetitie maakt dit seizoen helemaal af voor OJC. Toch? “Ja en nee. Ik vind het aantal tegengoals namelijk veel te groot. Daar baal ik als verdediger wel van.”

Zondag bij EHC waren het er weer vijf. “Ons basisteam was op zeven plaatsen gewijzigd om andere jongens ook speeltijd te gunnen. Achteraf kun je stellen dat het niet goed heeft uitgepakt. Als team was het drie keer niks.” Blauw Geel’38 kan zondag rekenen op een ander OJC. “We missen Jorick van der Miessen en Erik van Beekveld door schorsingen, maar voor de rest zullen we vermoedelijk in onze sterkste formatie aan de aftrap verschijnen. Een aantal jongens neemt afscheid en die zullen zich willen laten zien. Afsluitend is een barbecue georganiseerd en die is gezelliger als het resultaat goed is”, weet Van Schaik.

Met 57 geïncasseerde doelpunten heeft OJC de meest gepasseerde defensie van de hoofdklasse B. “Dat heb ik in die twaalf jaar dat ik hier speel nog nooit meegemaakt. Het zal er inderdaad mee te maken hebben dat wij als team wat meer vooruit spelen”, aldus de 31-jarige Herpenaar, die in het verleden zes jaar bij FC Den Bosch voetbalde. “Wiljan Vloet haalde mij naar OJC, maar ik heb hem helaas nooit als trainer gehad, want uitgerekend in die periode bewandelde hij precies de omgekeerde weg.” Interim-coach Jan Poortvliet posteerde Van Schaik als vrije verdediger van origine nadien op rechtsachter en bij die backpositie is het vervolgens gebleven. “Eigenlijk is dat ook wel een plaats die bij me past.”

Intern heeft Van Schaik al aangegeven dat volgend seizoen waarschijnlijk zijn laatste wordt. “In combinatie met mijn baan en twee opgroeiende kinderen lijkt me 33 een mooie leeftijd om te stoppen. Topklasse? Wij gaan straks onbevangen die duels aan en dan zien we wel waar we stranden. Maar aan een promotiescenario heeft volgens mij nog niemand bij OJC gedacht.”

Be Sociable, Share!