‘Dreunt nog na’

Waar hij vorige week weigerde de polonaise te lopen, probeert Francois Gesthuizen nu na de 3-1 nederlaag bij Meerssen ook de nuance te zoeken. “Het is niet zo dat Blauw Geel’38 er ineens niets meer van kan. Sterker, ik denk dat wij voetballend meer in onze mars hebben dan Meerssen. Maar aan kwaliteit zonder mentaliteit heb je niets.”

Een dag later dreunt het nog na bij de trainer van de Veghelaren. “Met tactiek had dit niets te maken. Zij waren gewoonweg feller in de duels, reageerden scherper. Daar is Blauw Geel op afgetroefd. En als je vervolgens voorin geen bal kunt vasthouden, tja, dan wordt het een moeilijk verhaal. Ik heb niet de indruk dat die 5-0 van een week geleden heeft meegespeeld bij mijn spelers. Toen al en ook daarna heb ik aangegeven dat de tegenstand van Dijkse Boys in die wedstrijd geen opmaat was voor het niveau in de hoofdklasse.”

Verkeerde agressie

Naast drie punten verloor Gesthuizen ook twee spelers met een rode kaart. “Die van Joost Janssen vond ik zwaar gestraft. Nick van den Berk ging volgens mij puur uit frustratie over de grens.” Verkeerde agressie dus. “Frappant was dat wij na die rode kaarten beter gingen spelen.” Wellicht een extra indicatie waaraan het Blauw Geel eerder ontbrak: gezonde agressie. “Maar toen was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld. Ik ga er vanuit dat dit een incident was en geen voorbode van een seizoen waarin het verschil tussen thuis en uit een issue wordt”, legde Gesthuizen de link naar het kunstgras in Veghel en de normale ondergrond in Limburg.

Be Sociable, Share!