Drang

Volgens Benjamin van Wanrooij speelde Baronie zondag haar slechtste wedstrijd van de laatste tijd. Maar de middenvelder van de Bredase hoofdklasser geeft bij nader inzien toe dat dit ook met de kracht van de tegenstander te maken kon hebben. “GOES is een leuke ploeg met veel beweging en een positieve spelopvatting. Waar we onvoldoende grip op kregen. Dus misschien was die 1-1 zo slecht nog niet.”

Dat ene puntje is de effectieve oogst tot nu toe voor Baronie. Voor een ploeg die een woordje wenst mee te spreken in de strijd om een prijs wordt het zodoende tijd voor een driepunter. “Het spreekt voor zich dat we daar tegen EHC voor gaan. Alleen wel met overleg, want anders is de kans niet ondenkbeeldig dat we in het mes lopen. Zij verstaan de kunst om je in slaap te sussen en dan toe te slaan”, weet de aanvoerder van de Bredanaars. “Eigenlijk draagt  Jurgen Gijzen de band, maar omdat hij er vanwege een blessure een tijdje uit ligt, kom ik als nummer twee op het lijstje in aanmerking.”

Omschakeling

Ondanks zijn leeftijd (22) voelde Van Wanrooij sowieso al de drang en de plicht om de kar te trekken. Het (tijdelijke) stukje tricot om zijn arm heeft dat proces alleen maar versterkt. “Je voelt meer verantwoording. Ik was in het verleden nogal eens heetgebakerd. Maakte onnodige overtredingen en liep domme kaarten op. Ik heb daar nu meer controle over. Voor de rest doe ik gewoon mijn ding.” Dat betekent tegenwoordig niet alleen maar aan aanvallen denken, maar ook zorgen dat hij in de omschakeling niet meer verrast wordt.

“Dat was vanuit het verleden altijd mijn valkuil, maar het meedoen als wij de bal niet hebben, gaat me steeds beter af.” Die compleetheid in zijn pakket zal ook nodig zijn als Van Wanrooij ooit nog een stap wil maken. “Dat wil ik zeker, ben nog steeds ambitieus. Na mijn tijd bij NAC koos ik er bewust voor om mijn studie de hoogste prioriteit te geven. Mede daardoor heb ik nu een baan en bepaalde zekerheden. Van daaruit zie ik zeker mogelijkheden om sportief vooruitgang te boeken. Inderdaad, dat kan ik het best onderstrepen door in eerste instantie goed en constant te presteren bij Baronie.”

Be Sociable, Share!