‘DOSKO-promotie? Ja, ook op ’t veld’

DoskoPSV6juliHet feit dat DOSKO als debutant in de eerste klasse een fraai seizoen beleefde met een glorieus slot heeft op zich niets te maken met de prestigieuze oefenwedstrijd die de nieuwbakken hoofdklasser zaterdag (16 uur) tegen PSV in vervolg daarop voetbalt. “Toeval dat dit zo samenvalt, maar daarom niet minder mooi. Ik heb eigenlijk maar één zorg. Ik hoop dat we geen blessures oplopen”, zegt Peter Sweres.

In een poging dit te ondervangen zal de coach tegen de eredivisionist beroep doen op zoveel mogelijk spelers uit de groep van 25 waarmee hij sinds vorige week met het oog op deze wedstrijd in training is. “Na de promotie op 30 mei hebben we met de oude selectie nog één keer getraind. Na PSV nemen we dik twee weken rust en starten vervolgens met blok 2 richting de competitie. Daar waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat. Toch bevalt dit ritme prima. Ik bedoel, de nieuwe jongens hebben momenteel mooi de gelegenheid zich alvast een beetje te settelen.”

Aangezien de kern van de ploeg intact is gebleven en louter spelers met (mogelijke) meerwaarde aansloten, is DOSKO er sowieso niet zwakker op geworden. “Nee, maar dat is ook geen overbodige luxe in de Hoofdklasse”, vindt Sweres, die verrast reageerde toen hij vernam dat zijn ploeg komend seizoen in A voetbalt. “Jammer, ik had bijvoorbeeld graag tegen het Baronie van mijn neef Jack gespeeld. Ik rekende er eigenlijk op dat één team naar C zou verhuizen. We hebben nog navraag gedaan bij de KNVB. Daar zeiden ze dat de keuze vooral gebaseerd was op geografische gronden. En we maken straks inderdaad minder reiskilometers, heb ik begrepen. Ik verwacht in A meer ex-profs tegen te komen, dus daar zullen we ons tegen moeten wapenen. Dan doel ik niet op voetballend gebied. Ook in deze afdeling kunnen wij ons wat dat betreft meten, daarvan ben ik overtuigd.”

Gretig PSV

Dat zal ook de sportieve insteek zijn voor het duel met PSV. “Ik heb geen zin om afgeslacht te worden, maar wij gaan zeker geen handbalverdediging opwerpen. Door het klassenverschil zullen we vaak worden teruggedrongen, maar daar waar mogelijk zoeken wij zoals altijd de weg naar het doel van de tegenstander.  Ook tegen een vermoedelijk – want: nieuwe coach en nieuwe spelers – gretig PSV. Debuut Maher? Ik hoop het. Zou het prachtig vinden om zo’n talent ook eens van heel dichtbij bezig te zien.”

De weersvoorspellingen zijn uitstekend, dus al bij al kan het zodoende bijna niet anders dan een memorabele dag worden voor DOSKO op en rondom het door noodtribunes omzoomde veld 2. “PSV wilde per se niet op kunstgras voetballen, vandaar. Maar natuurgrasveld 2 is prima, hoor. Uitverkocht? Nog niet, hoewel er al flink wat kaarten verkocht zijn. De kassa’s in Bergen op Zoom zijn zaterdag vanaf 13 uur open. De club rekent op het maximale toeschouwersaantal van 3500. DOSKO-promotie? Absoluut. En ook op ’t veld.”

Be Sociable, Share!