‘Doorzetten!’

foto Bert Stottelaar

Bewoordingen als zorgelijk en obsessief circuleren rondom UNA/Brinvast, maar middenvelder Jeroen Stottelaar wordt er niet warm of koud van. “Waarom? Volgens mij zijn er nog een heleboel wedstrijden te gaan. Gewoon met zijn allen een stapje meer zetten en vooral geloof houden in eigen kunnen. Dan denk ik dat het goed komt.”

Met dat laatste bedoelt Stottelaar een plaats op veilige afstand van de rode streep, daar waar de topklasser uit Zeelst overigens nog altijd net boven geparkeerd staat. “Dat deze afdeling kwalitatief een stuk beter is dan het niveau waar we vandaan komen was al duidelijk en dat ondervinden we nu ook in de praktijk. AFC is kwalitatief een stuk beter, daar moeten we eerlijk in zijn”, refereert Stottelaar aan de 4-2 nederlaag in Amsterdam.

Wereldgoal

“Maar er zijn ook teams in de Topklasse, waarmee UNA zich absoluut kan meten. Van de vier wedstrijden die wij gelijk speelden, hadden we er ook twee kunnen en misschien wel moeten winnen. En dan ziet het er allemaal heel anders uit met elf in plaats van zeven punten. Zaak is dat we de kopjes niet moeten laten hangen, zoals momenteel soms het geval is. Doorzetten! Zondag stonden we al na dertien minuten met 2-0 achter. Door een wereldgoal van die Jens, daar doe je niets tegen. Maar ook door een doelpunt uit een corner en dat was niet de eerste keer dit seizoen. Die situaties zijn in de meeste gevallen te voorkomen. Dat moet echt beter.”

Platform

Over zijn eigen optreden tot nu toe is Stottelaar tevreden. “Het kan altijd beter, maar als 19-jarige heb ik al stapjes gemaakt. Voor mijn gevoel speel ik hetzelfde als vorig seizoen, maar dan op een hoger platform. Ik ben slimmer geworden in de duels, doorzie spelsituaties sneller. Fase twee is meer juiste keuzes maken. Wanneer speel je diep, wanneer temporiseer je en wanneer verleg je het spel? Zondag tegen Lienden, ik ken die ploeg eigenlijk niet zo. Is ook niet heel belangrijk. Gewoon het veld ingaan met de instelling om drie punten te pakken. En niets minder.”

Be Sociable, Share!