Dongen wint met 1-1

foto Jeffrey Oomens

Wisselen is niet zijn favoriete bezigheid. Achteraf was Arie van der Zouwen toch blij dat hij in de slotfase tenminste Sander de Bont had ingebracht. Toen het scorebord de negentigste minuut al had aangetikt, knikte de spits de 1-1 achter de overigens uitstekende Gemertse doelman Sven van Ommeren. “De beloning voor een ijzersterke tweede helft, waarin wij heer en meester waren”, vond de Dongense coach.

De feestmuziek schalde op volle toeren in de Dongense kleedkamer. De remise tegen de koploper voelde als een overwinning. “Zie je wel dat het geen bluf was”, zei de geblesseerde doelman Timen Beijes met een big smile in de wetenschap dat zijn voorspelling was uitgekomen. Sander de Bont kon zijn geluk ook niet op. Hoewel hij zijn best deed zijn rol als de man die uiteindelijk het kunstje flikte te bagatelliseren, gaf de spits wel toe dat hij het succesje goed kon gebruiken. “Dit had ik nodig”, verwees De Bont naar zijn tijdelijke disciplinaire straf na het ‘wisselincident’, een aantal weken geleden en het feit dat hij zijn basisplaats nadien kwijtraakte.

Met twee spitsen en veel voorwaartse drang dwong Dongen de gelijkmaker puur af op passie. “Oh, wij gaan nu gewoon één op één spelen, zeiden de verdedigers van Gemert tegen ons. Maar op het laatst hadden we ze toch maar mooi tuk. Ze waren verrast door mijn loopactie en dan moet je vervolgens een beetje geluk hebben dat die bal van Fatih Kamaci precies op mijn hoofd valt. Hij zat er wel lekker in trouwens, terwijl ik normaal gesproken niet zo’n kopper ben.”

Moordend tempo

Bij de tweede paal viel de bal binnen, vlakbij de plek waar Bart van Schijndel in de eerste helft ook succesvol was geweest. Althans, dat vond de grensrechter, want op zijn advies wees arbiter Hof na een paar tellen naar het midden. “Die kopbal kon gezien de manier waarop die van de paal terug kwam nooit gezeten hebben”, had De Bont vanaf de bank geconstateerd. Onafhankelijke ooggetuigen achter de goal bevestigden echter dat de beoordeling van de man met de vlag correct was.

Per slot van rekening diende Van Ommeren zich onder de Gemertse lat meer te onderscheiden dan Emiel Akkermans aan de overzijde. En dat zei ook iets over de inbreng van Dongen tegen de alom als ongenaakbaar geachte lijstaanvoerder. “Een geweldige keeper. Op het laatst pakte hij dat schot van Mamaar en zoals hij voor rust die knal van Kamaci uit de kruising haalde: fantastisch”, erkende Van der Zouwen, die wekelijks progressie bespeurt bij zijn ploeg. “Het tempo was moordend en als je dat tot de laatste snik kunt volhouden, is dat een heel goed teken. Het centrale duo achterin functioneert steeds beter, Larry van Ommen speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe en dat werd tijd. Ja, jammer dat Remon Koenen niet in de wedstrijd zat. Als die nu ook nog gaat draaien …”

foto Jeffrey Oomens

Be Sociable, Share!