Dongen op zoek naar 3 trainers

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Lange tijd had Ton Jansens het vertrouwen dat hij er namens Dongen wel uit zou komen met Arie van der Zouwen voor een derde seizoen als hoofdtrainer van de hoofdklasser. Uiteindelijk was het de coach zelf die van verlenging af zag. “Vanwege een breed scala aan factoren. Jammer, wij hadden er graag nog een jaartje aan vastgeplakt”, vindt de technisch manager, die nu op zoek moet naar liefst drie nieuwe trainers voor de selectieteams.

Serge van der Linden, de verantwoordelijke man bij de reserves, had al in een eerder stadium aangegeven te stoppen. In december kondigde ook Osman Erbas zijn vertrek aan. De oud-speler van Dongen en assistent van Van der Zouwen bij 1 vond het tijd om op eigen benen te staan en tekende bij de Bredase zaterdagtweedeklasser The Gunners. “Die feiten nam Arie ook mee in zijn besluit, omdat hij erg prettig samenwerkte met hen”, weet Jansens.

Garantie

Daarnaast bespeurde Van der Zouwen teveel onzekerheden, met name over de samenstelling van de selectie. “Arie wilde graag met de huidige groep spelers verder. En als dat door wat voor redenen dan ook niet kon, wilde hij nu al weten wat de mogelijkheden waren om voor adequate vervanging te zorgen. Ik zeg niet dat we daarin indien noodzakelijk niet zullen slagen, maar de honderd procent garantie konden wij hem niet geven. Daarin zijn wij eerlijk geweest. Als je iets belooft, moet je dat ook nakomen. Kunnen nakomen. Ik vertel geen nieuws als ik zeg dat het in algemene zin allemaal minder aan het worden is. Wij als voetbalvereniging Dongen ontkomen daar ook niet aan.”

En dus moeten Jansens & Co de markt op. “Inmiddels heb ik de eerste aanmeldingen al binnen gekregen. Maar zoals altijd gaan wij daarbij uiterst secuur te werk. Zorgvuldigheid voor snelheid. Met de hoofdtrainer als voornaamste prioriteit. Laat? Ach, dat is maar relatief. Nog geen twee jaar geleden werden wij in mei geconfronteerd met het plotselinge vertrek van Clemens Bastiaansen. En ook toen is het nog goed gekomen.”

Be Sociable, Share!