Dongen en Rosalia blij met elkaar

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Hij zocht een club in de buurt van zijn woonplaats Tilburg en dat het uiteindelijk Dongen is geworden, stemt Revy Rosalia tevreden. “Er waren meer mogelijkheden, maar heb na een weekje ‘marineren’ gekozen voor het niveau. Heb me binnen mijn netwerk laten informeren over Dongen en de reacties waren positief. Zoals ook de gesprekken met de leiding van de club dat waren.”

Met Rosalia (30) heeft de hoofdklasser er een speler bij die van de hoed en de rand weet. Als prof was hij bij TOP Oss jarenlang een behoorlijke voetballer op Jupiler League-niveau en dwong in 2008 op basis daarvan een plek af in de nationale selectie van de Nederlandse Antillen met het oog op (uiteindelijk mislukte) WK-kwalificatie. Als aanvoerder van Baronie en tot op heden volwaardig selectielid van FC Lienden weet Rosalia inmiddels ook hoe het er aan toegaat in het amateurvoetbal. Een redelijk complete voetballer dus.

“Die nog hartstikke eager is. Heb voor sommige mensen in deze regio de drang mezelf te laten zien”, verwijst hij fijntjes naar zijn vervelende vertrek bij Baronie in 2011. “Op het voetbalveld ben ik nog altijd het kleine jongetje dat de beste wil zijn. Maar altijd als onderdeel van het grote geheel. Ik hoor goeie verhalen over Kamaci, heb hem niet zelf zien spelen. Als hij een speler is die het verschil kan maken, ben ik de eerste die in dienst van hem speel. Daar voel ik me absoluut niet te groot voor.”

Verlengstuk

In dat kader prijs Ton Jansens Rosalia al voordat hij een bal getrapt heeft. “Daar zit een goeie kop op, dat heb ik al wel gezien.” Zeker nadat Manuel de Ceuster aangaf te stoppen, wordt de komst van Rosalia door de technische mensen van Dongen als zeer welkom ervaren. “Een prettig persoon die daarnaast een brok aan ervaring meebrengt. Een speler die als verlengstuk van de trainer zou kunnen fungeren. Gezien de samenstelling van onze selectie geen overbodige luxe”, stelt Jansens, die nog op zoek is naar in ieder geval twee direct inzetbare spelers voor de as. Centraal achterin en – voorin. “Binnen de grenzen van onze mogelijkheden. Dat komt erop neer dat we creatief moeten zijn.”

Be Sociable, Share!