Dongen en de vloek op nummer 9

foto Gerald van Zanten

Met negen punten uit de laatste drie duels heeft Dongen zich in één klap richting middenmoot gevoetbald. “Het verschil ten opzichte van het begin van het seizoen? Dat de ballen nu wel goed vallen voor ons. Echt, het zit allemaal zo dicht op elkaar. Zondag had ik halverwege de tweede helft eigenlijk voor het eerst het gevoel dat de punten in de knip zaten”, bekent Roel Willemse.

“Al moet ik zeggen dat ik Blauw Geel’38 na die 0-2 niet bepaald geweldig vond . Misschien verklaarbaar, omdat ik begreep dat zij nogal wat vaste krachten misten. Maar normaal is het knokken voor elke centimeter, van begin tot eind. Ik herinner me onze eerste overwinning bij Schijndel. Op zich was die verdiend, maar vlak voor tijd had het ook zomaar 2-2 kunnen worden. De verschillen zijn in de regel miniem”, weet de boomlange routinier van de hoofdklasser, die in Veghel op de bank startte.

“Tegen Deurne was ik er niet bij en toen deed Rik Vermeulen het prima in de spits, dus was het niet meer dan logisch dat hij de voorkeur kreeg van de trainer. Bovendien zag je Rik tijdens de trainingen beter en sterker worden.” Blijkbaar heerst er echter een soort van vloek op de nummer 9-plek bij Dongen. Vermeulen blesseerde zich tegen Blauw Geel al vroeg in de wedstrijd aan een schouder. “Ik begreep dat een bandje gescheurd is. Volgens de eerste berichten zal hij er vermoedelijk een week of vier uitliggen”, aldus Willemse.

Vlieguren

Na het vertrek van Sander de Bont, de beenbreuk van de momenteel nog steeds revaliderende Jeroen Nagel en de blessure van Vermeulen lijkt Willemse de eerst aangewezen persoon om de vacante positie in de punt te bekleden. “In de openingsweken heeft Remon Koenen ook nog in de punt gespeeld, dat zou eventueel een ander alternatief zijn.” Vooralsnog lijkt Willemse (33) de uitverkorene te worden. Op een plek waar hij eerder bij Baronie en DESK talloze vlieguren maakte. “Maar of ik het niveau van toen nog ga halen…. Na een tijdje inactiviteit heeft het me vorig jaar veel moeite gekost om weer aan te pikken, kan ik je verzekeren. En nog. Ik voel dat elke serieuze inspanning een aanslag op mijn lichaam is. Heb daarnaast een drukke baan en het is vaak haasten om op tijd te zijn. Maar anderzijds blijft het spelletje op zich natuurlijk hartstikke leuk en dat geeft toch de doorslag.”

Zeker als de prestaties okay zijn. Willemse prikte tegen Blauw Geel (0-5) zijn eerste twee competitietreffers binnen. “Dat werd tijd ook. Terwijl ik donderdag tijdens de trainingen alles miste wat je maar missen kon. Hoe dan ook, je merkt dat overwinningen bevrijdend werken. Ze geven rust. En dan zie je dat Dongen een ploeg heeft die voldoende kwaliteit heeft om zich op zijn minst te handhaven. Sterker, waarvoor het linkerrijtje tot de mogelijkheden behoort.” Zeker als die ballen een beetje de goeie kant op blijven vallen….

Be Sociable, Share!