Dongen betreurt feit en tijdstip

Woensdag kreeg Clemens Bastiaansen een telefoontje van Marc van Hintum. Of de trainer van Dongen er wat voor voelde om trainer/coach te worden van het beloftenteam van Willem II. De verraste Bastiaansen reageerde positief.  De technisch manager van Willem II bracht vervolgens Ton Jansens, zijn vakbroeder bij Dongen, op de hoogte. Met Bastiaansen had Jansens daarna een onderhoud onder vier ogen. “Wij betreuren zijn vertrek. Net als het tijdstip waarop dat gebeurt. Het klopt dat Clemens en Dongen een afspraak hadden wanneer zich zo’n geval zou voor doen. Alleen was die datum allang verstreken. Clemens tegen zijn wens en ambitie hier houden had echter ook geen zin. Wat hij en ik tegen elkaar gezegd hebben, blijft onder vier ogen.”

Bastiaansen beklemtoont dat hij het lullig vindt voor Dongen om de club in dit stadium te verlaten. “Het zijn slechts woorden maar ik verlaat Dongen met pijn in het hart. Maar op deze kans heb ik stiekem gehoopt. Ik ben leraar aan het ROC Tilburg, dat de band met Willem II aan het verstevigen is. Dat ik daar dan invulling aan kan geven in combinatie met het opleiden van talentvolle voetballers voor het betaalde voetbal, tja, dat is te mooi om waar te zijn. Ik ben een opleider, ik ben een voetballiefhebber en ik heb een Willem II-hart.” Het is de bedoeling dat Bastiaansen in eerste instantie op parttime basis aan de slag gaat bij Willem II. “Over de invulling van diverse details moet dinsdag nog gesproken worden. Ik ambieer natuurlijk een aanstelling voor een langere periode.”

Vanaf maandag gaat Jansens namens Dongen aan de slag voor een vervanger. “We zullen daarbij zorgvuldig te werk gaan en in geen geval paniekvoetbal gaan spelen. Ook volgt overleg met de spelersgroep. Een belangrijk criterium zal zijn of een kandidaat daadwerkelijk bij de club past. Niets of niemand is belangrijker dan de vereniging. De rode draad zal ook met betrekking tot invulling en eventuele uitbreiding van de spelersgroep zijn en blijven dat dit gepaard gaat met zoveel mogelijk eigen jongens. Wie er straks ook voor de groep komt te staan.”

Be Sociable, Share!