‘Doelstelling pas week voor aanvang seizoen’

Tonnie BeekmansAls Tonnie Beekmans en Gemert deze week de bevestiging krijgen van wat ze eigenlijk al weten – dat Jorzolino Falkenstein gaat vertrekken – dan zal diens plaats worden ingevuld met een ‘gearriveerde’ speler van buitenaf. “Iemand die er meteen staat. De rest van de selectie zal worden aangevuld met jeugdspelers uit eigen gelederen en regiotalenten uit de lagere klassen”, zegt de technisch manager van de aanstaande hoofdklasser.

Uitgerekend op het aftandse sportpark van Chabab kreeg Gemert zondag het laatste zetje richting dat platform. “Ik heb tot aan Sneek serieus rekening gehouden met handhaving. Maar toen we ook die wedstrijd tegen een directe concurrent niet wisten te winnen, was het voor mij klaar. Bij Chabab kregen we een extra bevestiging. Als je er in deze situatie tegen tien man niet in slaagt om te winnen, moet je verder niet jammeren. Dan is maar één conclusie gerechtvaardigd: dan kom je kwaliteit tekort voor dit niveau. Met name op het mentale vlak.”

Beekmans haalt in dat verband voorbeelden aan. “Volgens mij maakt het in praktische zin niet uit of je nou een vrije kopkans krijgt in de vierde klasse of in de Topklasse. Dus als zo’n bal er dan vervolgens niet in gaat dan kan het alleen maar aan het mentale gedeelte liggen. De druk, het verwachtingspatroon, zeg het maar. Als je eens wist hoeveel doelpunten wij dit seizoen hebben geïncasseerd uit stilstaande momenten en/of uit lange ballen. Heeft ons inziens grotendeels met concentratie te maken. Inderdaad, hoort ook bij het totale pakket dat kwaliteit heet.”

Met ons bedoelt Beekmans het technisch kader, onder aanvoering van Jan van Dijk. “Treinen? Ja, die kunnen altijd voorbij komen, maar als clubleiding gaan wij ervan uit dat Van Dijk ook volgend seizoen onze hoofdtrainer is. Hij vroeg duidelijkheid en die hebben we hem gegeven. Jan wil niets liever dan met voetbal bezig zijn en voor die groep staan. Hij is zo gedreven. Nu hij weet hoe de vlag erbij hangt, vindt hij het een uitdaging om bijvoorbeeld met die jonge talenten van ons aan de slag te gaan, ze beter te maken. De Hoofdklasse is wat dat betreft een prima podium. Met dadelijk Tjapko Teuben aan zijn zijde beschikken we weer over een uitstekende staf, waarin wij alle vertrouwen hebben.”

Speler X

Met een basisformatie die in grote lijnen intact blijft, aangevuld met Patrick Phililppart (Nuenen) en speler X – geen centrumspits, want voor die plek gaan Ronny Heijmans en Jeffrey Driessen de concurrentie aan – plus de jeugd die aan de poort rammelt, zou je zeggen dat Gemert meteen weer voor de hoofdprijs gaat. Daar wenst Beekmans echter geen uitspraken over te doen. “We hebben afgesproken dat we pas later, een week voordat de competitie begint, onze doelstelling formuleren. We gaan nu eerst goed proberen af te sluiten en met zijn allen een lange break nemen om vervolgens straks fris en fruitig aan de voorbereiding te beginnen. De sfeer binnen de club nu? Die zou ik niet als down willen omschrijven. Men heeft de degradatie natuurlijk langzaam steeds dichterbij zien komen en ik weet dat er sowieso veel mensen zijn die het wel mooi vinden als we straks weer tegen UDI, Blauw Geel, Venray en noem maar op voetballen. Persoonlijk heb ik het definitieve moment als pijnlijk ervaren. Als sportman wil je het hoogste, simpel. Maar maak je geen zorgen, met Gemert komt het goed.”

Be Sociable, Share!