Doelpuntenregen

Een recordaantal (40) doelpunten in de Hoofdklasse B met vier spelers die een hattrick scoorden. Jeroen Nagel was er één van. Met zijn productiviteit stond de spits aan de basis van de 6-2 overwinning die Dongen boekte op Dijkse Boys. Het mooiste doelpunt in dat duel kwam op naam van Daan Poelmans na een fenomenale aanval via twee opeenvolgende één-twee’s op volle snelheid, afgerond met een geplaatst schot.

Langs de kant ging Arie van der Zouwen uit zijn dak. Opvallend, want de coach van Dongen is in de regel vooral aanwezig als zijn ploeg de bal niet heeft. Hij eist voortdurende druk op de bal. Dijkse Boys heeft het geweten. Op de momenten dat Dongen het gaspedaal indrukte, werden de Helmonders langs alle kanten overlopen. Pas als de thuisclub de teugels liet vieren, kwam aan het licht dat Dijkse Boys individueel best aardige spelers heeft. Maar of ze het vege lijf alsnog gaan redden als de druk hoog wordt..?

Dennis Bouma denkt van wel. “We wisten vooraf dat het hier moeilijk zou worden. Een puntje was meegenomen, maar we rekenden eigenlijk nergens op. De komende twee thuiswedstrijden moet het gebeuren. Als we van DESK en Deurne winnen, en ik zou niet weten waarom dat niet kan, komen we eind in de goede richting, denk ik. Dan mogen we inderdaad als team niet zo verdedigen als vandaag. We gaven extreem veel weg. Toch gingen we na rust het veld in met het idee dat er nog iets mogelijk met die 4-2 stand.”

Die gedachte was dan vooral gebaseerd op wishful thinking. Tegen dit Dongen viel voor Dijkse Boys niks te halen. Met iets meer slagvaardigheid had het na een kwartier al 3-0 voor de thuisclub kunnen en misschien wel moeten staan. De 0-1 van Dijkse Boys kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. In een tijdsbestek van tien minuten liet Dongen vervolgens zien wie de baas was. Van 0-1 stond het ineens 4-1.

Linksbuiten

De snelle 5-2 na rust leek een voorbode van een uitslag met dubbele cijfers. “Dat had gekund, ja. De ruimtes lagen er”, erkende Poelmans. Nagel had zomaar een dubbele hattrick kunnen scoren als hij niet zo opzichtig over het hoofd zou zijn gezien. Stof tot nadenken, die tweede helft van Dongen. Maar anderzijds: in de race om een plaats in de nacompetitie en deelname aan de voorronde van Amstel Cup ligt de ploeg nog op koers. Met Poelmans als vaste man op linksvoor, toch? “Die geef ik niet zomaar meer af, nee. Door blessures en schorsingen heb ik door mijn spel in Dongen 2 mijn kans gekregen. Aanvankelijk als back, maar van origine ben ik linksbuiten. Ja, ik probeer in eerste instantie taakbewust te spelen. En als het kan voor de actie of voorzet gaan. Ik krijg het vertrouwen van de trainer. De bal ligt bij mij.”

Be Sociable, Share!