Doel(punten)

Zeker, ook in de Hoofdklasse pikte Niek van Boekel zijn doelpuntjes mee voor UNA/Brinvast, maar opzienbarend waren de aantallen nooit bij het opmaken van de eindbalans. Nu, op het allerhoogste amateurniveau, is de aanvallende middenvelder in vijf duels al vijf keer trefzeker geweest. “Verrassend, niet in de laatste plaats voor mezelf. Dit vasthouden zou natuurlijk geweldig zijn, maar het is geen doel op zich.”

Want dat is handhaving en in dat opzicht ligt UNA met eveneens vijf uit vijf redelijk op schema. “Hoewel de kloof met de ondersten maar twee puntjes is. Daarom is de wedstrijd van zondag heel belangrijk. Een week geleden spraken we samen uit dat de duels tegen HBS en Hilversum minstens vier punten moesten opleveren. Na de overwinning bij HBS gaan we tegen Hilversum echter niet uit van een punt. De opdracht is duidelijk: winst”, klinkt Niek van Boekel vastberaden.

Sinds twee weken traint de jongere broer van ploeggenoot Mark op woensdagmiddag mee met de eerste selectie van FC Eindhoven. “Dat zijn trainingen van dik twee uur, waarin coach Ernest Faber uiterste concentratie vraagt. Nee, eist. Zo wil hij dat iedere bal met de juiste snelheid en op het juiste been wordt gespeeld. Daar is hij heel fel op. Het doel? Dat ik de stap naar het betaalde voetbal misschien nog kan maken. Sowieso word ik hier alleen maar beter van. Die winst pak ik alvast.”

Volendam

Van Boekel vindt het niveauverschil op die woensdagen ten opzichte van UNA groter dan dat tussen de Hoofdklasse en de Topklasse. “Al moet ik daarbij zeggen dat we de echte topploegen nog niet gehad hebben. Ik vond Haaglandia en JVC Cuijk behoorlijke tegenstanders, maar die andere drie hadden we allemaal kunnen winnen. Fysiek is de tegenstand wat zwaarder en ze zijn misschien wat sluwer, maar op dat gebied maken wij nu ook stappen. HBS uit vond ik voetballend onze minste wedstrijd tot nu toe, maar we wonnen wel. Al blijft het voetballende aspect uiteraard het zwaarst wegen”, aldus Van Boekel, die woensdag trouwens een traininkje over slaat bij Eindhoven. In de avond wacht namelijk Volendam, in de tweede ronde van de KNVB-beker. “In en rondom de club en ook in de omtrek merk ik dat die wedstrijd leeft. Een mooi affiche voor UNA, maar als spelersgroep focussen we ons momenteel op het belangrijkste. En dat is de eerstkomende wedstrijd, die  tegen Hilversum.”

Be Sociable, Share!