Doelman Baronie trekt conclusies

Foto Jeffrey Oomens

De combinatie tussen zijn werk als parttime sociaal pedagoog en voetbal vormde voor Guido Van Sant tot dusver een aanvaardbaar geheel in de breedste zin van het woord. Het heftig  geslonken spelersbudget bij Baronie heeft dat plaatje aangetast. Zodanig dat de 26-jarige doelman heeft besloten Baronie te verlaten. “Op financiële maar ook op sportieve gronden.”

Van Sant vertrekt straks met pijn in het hart. “Want Baronie is een leuke club, dat meen ik. Maar ik heb ook sportieve ambities en zoals de zaken er nu voor staan maak ik me zorgen over het feit of Baronie de kwaliteit kan blijven waarborgen. Dat er tegenwoordig een doorstroom van jeugdspelers plaatsvindt, is prima. Alleen op basis daarvan ga je het in de Hoofdklasse echter niet redden. Een elftal zal altijd een bepaalde kapstok moeten hebben, als je begrijpt wat ik bedoel. De mogelijkheden bij Baronie worden minder, terwijl ik als sportman juist vooruit wil. Dat botst.”

Daarnaast speelt het geld ook een rol voor Van Sant. “Ik heb een bepaald bedrag nodig om drie tot vier per keer aanwezig te kunnen bij Baronie, moet daarvoor ook veel schuiven met diensten. Dat wil ik blijven doen, maar niet voor hetgeen er straks tegenover zou staan. Ik moet meer dan de helft inleveren. Jammer dat het zo gelopen is.”

Topklasse

Van Sant hoopt nu op een nieuwe club. “Een club die vooruit wil en met een plan. Heb geen trek om ergens voor een jaartje snel mijn zakken te vullen. Het liefst keep ik op een zo hoog mogelijk niveau. Ik heb aan de Topklasse geroken en dat smaakte naar meer. Hoewel ik besef dat de clubs die aan dat profiel voldoen niet voor het oprapen liggen in de regio.”

Be Sociable, Share!