Doel bereikt!

foto Frank van Engelen

Als groepje ervaren spelers stak het kwartet Geoffrey Galata, Jurgen Wevers, Cees Keizer en Erik Wegh dinsdag de koppen bij elkaar. “Het hele jaar hadden we lopen buffelen met zijn allen en wij spraken met elkaar af dat het nu niet meer fout mocht gaan. Ten koste van alles”, vatte Wegh het gesprek samen. Die zelfverzekerde houding straalden de vier en met hen de rest van FC Oss vanaf het allereerste begin vervolgens ook uit in Groesbeek. Tegen dit Oss viel niets te halen. En na het (discutabele) rood voor Aziz Moutawakil op slag van rust ook niet tegen tien Ossenaren: 0-2, kampioen én een enkele reis Jupiler League.

Zijn woordenstroom stokte even. Ook Dirk Heesen stond in zijn debuutjaar als coach onder grote druk en dat kwam er na het verlossende fluitsignaal even uit. Of er ook bij hem twijfels waren gerezen? Met vochtige ogen probeerde Heesen nogmaals uit te leggen onder wat voor hoogspanning alles en iedereen bij Oss heeft gestaan. “Des te knapper is dat we het uiteindelijk geflikt hebben”, zei Heesen, net voordat hij een sloot water over zich heen krijgt en zijn bril bijna aan gruzelementen wordt gedrukt.

Wegh wist het hele seizoen wat zijn rol was. Die van invalkracht, oproepbaar indien nodig. Gretig als een jonge hond en toch met het koppie erbij vervulde Wegh zijn opdracht op de slotdag met verve. “Dinsdag kreeg ik al door dat ik zou spelen. Ik weet vanuit het verleden wat het vraagt om dit soort duels te voetballen. Wij, de ervaren mannen, moesten nu opstaan en dat hebben we gedaan.” Eigenlijk geen moment kreeg Achilles’29 rust van de felle en geconcentreerde Ossenaren, die aan een punt genoeg hadden. Na de 0-1 van Jean Black – een heerlijke pegel in de bovenhoek – was het een gelopen koers. Ook na de rode kaart kwam Oss eigenlijk geen moment in de problemen. “Met een aanvankelijk bij elkaar geraapt stel, hebben we een ongelofelijk knappe prestatie geleverd. Hier mogen we trots op zijn”, vond Jurgen Wevers, die zei voor 95% zeker te stoppen als actief voetballer. De doelman kiest voor zijn maatschappelijke carrière. Als commercieel medewerker bij …. FC Oss.

Be Sociable, Share!