‘Dit was schandalig’

foto Robert Janzen

Te bizar voor woorden wat er zich op die mistige donderdagavond in Uden afspeelde. Kort voor tijd leidde UDI’19/Beter Bed met 3-1 tegen een tot tien spelers gereduceerd Dongen. Kat in het bakkie zou je denken. Niet dus. Eindstand 3-3, weg sprong op de ranglijst en (nagenoeg) weg geheide kans op een periodetitel. “Dit was gewoon schandalig, zo verschrikkelijk dom en onnodig. Tijdens de wedstrijd had ik het gevoel dat we naar 4-0 konden uitlopen en dan zoiets.” Tim Strijbosch vatte in bed uiteindelijk de slaap, maar wat flitsten de beelden als een razende door zijn hoofd.

De spits van UDI haalde met name het moment in de slotminuut op zijn netvlies. “Wij schoten de bal uit vanwege een blessuregeval. Niet honderd meter verder, maar gewoon op onze helft. Dongen gaf de bal niet terug en daar reageerden wij woest op. Door het maken van een overtreding. En uit die vrije trap viel de 3-3.” Het zijn die momenten waarop Strijbosch denkt of hij bijna een jaar geleden wel de juiste keus heeft gemaakt door naar UDI te vertrekken. “Ik heb het op zich prima naar mijn zin en ik maak deel uit van een fijne groep spelers, maar als je bij elkaar optelt wat wij dit seizoen allemaal hebben weggegooid aan punten. Ongekend! Puur door een gebrek aan een bepaalde slimheid. Wat ervaring erbij zou deze selectie heel veel goed doen.”

Hij erkent dat ook hij deze jaargang een mindere periode heeft gekend. “Alleen keeper Thijs van Hoeij presteerde toen naar behoren, de rest niet. Ik dacht dat we daarna de stijgende lijn te pakken hadden en uit het feit dat UDI kans maakte op een periodetitel, was dat ook af te leiden. En dan dit! Het is gewoon simpel. Als je drie keer scoort in een wedstrijd, moet dat voldoende zijn voor een overwinning”, vindt de man die de afgelopen jaren goed bleek voor gemiddelde van 15 tot 20 treffers per jaar op hoofdklassenniveau.

“Ik speel nu denk ik mijn slechtste seizoen tot nu toe, maar toch is er interesse van andere clubs. UNA en een paar Belgische verenigingen. Op 1 maart moet ik UDI laten weten wat ik wil. Ik ben er nog niet uit. Wat ik al zei: het bevalt me in wezen goed in Uden, maar ik wil wel groeien. Met de club waar ik speel en persoonlijk. Toen ik hier tekende was het plaatje veelbelovend. Een plek in de top van de hoofdklasse en op termijn de sprong naar de Topklasse. In de voorbereiding op dit seizoen zou ik eigenlijk met MVV gaan meetrainen, maar omdat trainer Ernest Faber op het laatste moment afhaakte, ging dat niet door. En nu? Proberen die derde periode te pakken, ha, ha.” En een keuze maken.

Be Sociable, Share!