‘Dit was maar stap één’

Van een ontlading in het Schijndelse kamp was volgens Bas Smulders geen sprake na de opzienbarende 3-1 winst op OJC Rosmalen. “Het was meer een opluchting, zoiets van ‘hè, hè, we kunnen het wel, als we ook maar eens ’n keer geluk hebben’. We beseffen heel goed dat deze overwinning pas een eerste stapje is in een reeks die nog zal moeten volgen om toch nog de nacompetitie te halen”, zegt de aanvaller van Schijndel/VITAM Catering, die met twee treffers een flink aandeel had in de victorie.

“Iedereen denkt dat Schijndel er al uit is. Maar zolang het nog kan zullen wij proberen het onmogelijke mogelijk te maken. Het klinkt misschien vreemd, maar in feite hebben we alles nog in eigen hand. Als wij zeven of acht van de resterende negen duels winnen, zijn we een heel eind op weg. Wat wij als groep al wisten, werd tegen OJC eindelijk bewaarheid: wij kunnen echt van iedereen in deze afdeling winnen. Het moet dan alleen een beetje meezitten en dat was tegen OJC het geval. De tweede helft van Schijndel was niet goed. We lieten ons wegdrukken door tien spelers van de tegenpartij. Maar nu vielen sommige ballen juist goed voor ons. Dat was het grote verschil met veel voorgaande wedstrijden.”

Smulders praat nog steeds met passie over Schijndel, de club die hij straks gaat verlaten. “Een normale zaak. Ik heb totaal geen wroeging of wat dan ook. Ik was toe aan wat anders en ik heb gevoeld dat de mensen op en rond de club dat begrijpen. Ooit zal ik hier ook terugkeren. Ik heb net de sleutel gekregen van een huis dat wij gekocht hebben, op een steenworp van het sportpark. Op termijn met de fiets? Ha, ik ben geen fietser. Sterker, ik heb niet eens een fiets”, aldus Smulders (25), die trouwens ook van plan is om bij zijn allereerste club DVG nog een tijdje in het eerste te gaan spelen. Schijndel, Venray, Schijndel/Liempde of andersom; die fiets gaat er voorlopig ook niet komen.

Be Sociable, Share!