Dit kan beter, dit moet beter

DESK tegen Gemert was nog maar net onderweg en Anton Janssen stond al in zijn gebiedje bij de dug-out. Met een reden, want het liep niet lekker bij zijn ploeg. Met 1-0 achter en geen grip op het middenveld. Iets meer dan een kwartier later zat de coach van Gemert na een wissel en wat geklungel bij DESK alweer ontspannen op zijn stoeltje. Uiteindelijk mondde het wederom uit in just another day at the office (2-5) voor de koploper.

“We waren in die openingsfase niet scherp genoeg, dat was het probleem”, oordeelde Ronald van Herpen (foto). “Joost Habraken werd gewisseld, maar een ander had ook gewisseld kunnen worden”, nam de maker van twee Gemertse doelpunten het op voor zijn teamgenoot. “Twee tegengoals in zo’n wedstrijd is niet goed, dat was thuis tegen DESK trouwens ook al het geval. Per saldo pakken we natuurlijk wel gewoon drie punten, dus moeten we ook niet te dramatisch doen. Feit is wel dat we er tegen sommige andere ploegen waarschijnlijk niet zo makkelijk vanaf komen. Maar dat besef is er wel, hoor.”

Direct na de komst van Erik van Dijk, nog maar pas volledig hersteld van een blessure, krulde broer Mark uit een vrije trap via de paal de 1-1 binnen. Vanaf toen was Gemert weer baas op het middenveld en twee slaapmomenten van de thuisclub deden de rest. “Na die 1-3 was het gelopen”, vond Van Herpen, al verzuimde Jaouad Chraou van dichtbij de 2-2 binnen te knikken. En maakte DESK na rust nog een goaltje. “Zou eigenlijk niet mogen gebeuren als je naar het kwaliteitsverschil kijkt. Maar het ging na dat begin ineens zo makkelijk. Na die rode kaart van DESK halverwege de tweede helft leek het mijns inziens niet eens meer op voetbal.”

Grote rondo

De vergelijking van een grote rondo zonder doeltjes typeerde die fase het best. “Jammer dat de scheids Asrih een tweede gele kaart gaf. Hij had die overtreding ook met alleen maar een strafschop kunnen afdoen”, verzuchtte Ad van Seeters. Niet dat DESK met Asrih nog een kans had, de coach van DESK zei het vooral met het oog op volgende week als zijn elftal tegen De Valk voetbalt. Een opponent waartegen DESK moet puntten. De nederlaag tegen Gemert was min of meer ingecalculeerd. Hoewel het droomscenario zich aanvankelijk dus voltrok voor DESK. “Zij waren wat minder en dat lag zeker ook aan ons. Maar ja, tegen de persoonlijke fouten die wij maar blijven maken, valt niet op te boksen”, doelde Van Seeters op de ontstaansgeschiedenis van de 1-2 en de 1-3. “Zo makkelijk heb ik er nog maar weinig gemaakt”, lachte Van Herpen, die de bal voor Gemert’s nummer twee op een presenteerblaadje kreeg aangereikt van Marc Corman. “We weten dat het lastig is en blijft. Er zit inderdaad progressie in bij ons, maar dit was tegen deze tegenstander te weinig. Bij vlagen aardig spelen is niet voldoende”, somberde Thijs van den Berg.

Be Sociable, Share!