‘Dit is niet genoeg’

foto Thijs Meeuwsen

De parellellen met een jaar geleden zijn opvallend. Ook toen kende Blauw Geel’38 een moeizame start. Om er nadien, toen alles eenmaal op zijn plaats was gevallen, een mooi vervolg aan te geven. “Daarom had ik zo’n begin niet verwacht.  De selectie is grotendeels intact gebleven. Ik dacht dat we juist een stap voorwaarts konden maken. Tot nu toe lijkt het eerder op een stap terug.”

Logische vraag derhalve aan Jeroen Minneboo: hoe kan dat dan? Heeft de onverwachte thuisnederlaag tegen Someren in speelronde twee het vertrouwen meteen een flinke knauw gegeven? “Het vertrouwen speelt  zeker een rol. Vertrouwen in onszelf en elkaar. Die scheidslijn is blijkbaar dun. Toch vond ik ons zondag tegen Nuenen niet slecht beginnen. Maar als zij meteen scoren na de eerste keer dat zij echt bij onze goal komen, sluipt er een bepaalde onzekerheid in. Vervolgens werd er een paar keer simpelweg slecht verdedigd. Ook door mijzelf. Negen goals hebben we nu al tegen. Veel te veel.”

De uitkomst van de nabespreking voor de dinsdagse training was volgens de Veghelse aanvoerder positief. Dat wil zeggen, er werd niet gewezen, maar eerst en vooral in de spiegel gekeken door de betrokkenen. “Het besef is er wel degelijk dat wat we tot dusver gebracht hebben absoluut niet genoeg is.” Genoeg om bovenin mee te doen. “Precies, en dat doel staat nog steeds overeind. Er zijn pas drie wedstrijden gespeeld. Hoewel we zeker in deze fase niet teveel naar de ranglijst moeten kijken. We weten wat we kunnen en dat we het kunnen. Dat moeten we uitstralen.“

Entourage

De ‘burenruzie’ met UDI’19 lijkt een podium bij uitstek om de kanteling te forceren. “Iedereen bij ons zal messcherp aan de start verschijnen, hoewel dat andersom waarschijnlijk ook het geval zal zijn. Beide teams hebben weinig geheimen voor elkaar. Het zal vermoedelijk om de details gaan. Hoe dan ook een duel waar je als voetballer uiteraard naar uit kijkt. Alleen al vanwege de entourage”, spreekt Minneboo (30) uit ervaring. Mogelijk wordt het zaterdagavond zijn laatste Blauw Geel-UDI. Een nog langer uitstel van een studie in verband met zijn werk acht hij na medio 2013 niet meer tegen te kunnen houden. Vooralsnog gaat de blik van Minneboo echter op minimaal een herhaling van verleden seizoen. “Na UDI krijgen we UNA en Venray. Een pittige reeks, maar wel eentje waarin we tegen ploegen die ook willen voetballen voor de ommekeer kunnen zorgen.”

Be Sociable, Share!