Dingil schrikt niet meer

Mehmet Dingil is een wat je noemt multifunctionele speler. Ideaal voor een trainer. Gaat altijd volle bak en zeurt nooit. Wordt hij linksback gezet? Geen probleem, ook al is hij rechtsbenig. “Ik wil liever aanvallen dan verdedigen. Het mooie is nu dat ik vanuit deze positie naar binnen kan komen. Zo scoorde ik zaterdag ook.” Tweemaal zelfs.

Door de winst (5-0) van JVC Cuijk op SWZ Sneek vond het team van het technisch duo Hans Kraay junior en Piet de Kruif de aansluiting naar boven. “Een plekje ergens middenin is het doel, maar persoonlijk denk ik dat dit JVC voor de eerste vijf kan gaan. Daar hebben we de kwaliteiten voor”, vindt Dingil, die zegt volledig geacclimatiseerd te zijn bij zijn nieuwe club en in de slipstream daarvan in de Topklasse. “Het tempo ligt veel hoger dan in de Hoofdklasse en in de duels gaat het er feller aan toe. Daaraan ben ik inmiddels gewend. Ik merk dat ik sterker ben geworden, me aan het doorontwikkelen ben.”

Verbaal

Nu kijkt de in het verleden sowieso buiten de lijnen redelijk timide Veghelaar niet meer verschrikt op als hij vanaf de kant op ondubbelzinnige en niet mis te verstane wijze gecorrigeerd wordt. “Dat was even wennen. Hans Kraay komt natuurlijk uit het professionele wereldje en daar kan het er soms verbaal hard aan toe gaan. In de meeste gevallen heeft hij ook gelijk. Ik maakte bijvoorbeeld nogal eens de fout om de tegenstander iets teveel ruimte te geven. Hem de kans te geven zich te draaien met zijn gezicht naar het doel. In het verleden bij Blauw Geel’38 kon ik dat meestal goedmaken met mijn snelheid, maar op dit niveau ben je dan te laat.”

Blijkbaar leert Dingil – begin 2012 in de belangstelling van FC Den Bosch – snel, want zijn naam verschijnt constant bij de eerste elf op het wedstrijdformulier. Ook als hij eens een wat mindere wedstrijd afwerkt. “Want die waren er echt.  Maar zoals ik al zei, door samen te spelen met goeie voetballers en door de juiste prikkels en aanwijzingen van de coaches, word je uiteindelijk zelf ook beter.”

Be Sociable, Share!